Ruben bij Déhora
Ontmoet het team

Deep-dive met Ruben: front-end ontwikkelaar bij Déhora

13 maart 2024

Maak kennis met Ruben, ongetwijfeld de meest energieke front-end developer in ons softwareteam. Stilzitten is absoluut niet aan hem besteed. Ontdek in dit interview waarom en lees alles over zijn passie voor zwemmen en zijn liefde voor coderen.

 

Ruben, laten we meteen de diepte ingaan. Vertel ons wat meer over jezelf.

Ruben: Zeker, ik ben Ruben. Mijn vrije tijd wordt grotendeels gevuld met zwemmen; ik sta ongeveer vier keer per week in het zwembad, of het nu is om te trainen of les te geven aan kinderen. Ik ben een energieke persoon die veel met sport bezig is en heel graag tijd doorbrengt met vrienden. Stilzitten is dus helemaal niet mijn ding.

Interessant! Kun je ons wat meer vertellen over je achtergrond?

Ruben: Ik heb toegepaste informatica gestudeerd in Brussel aan de hoogschool Odisee. Op mijn 16e raakte ik geïnteresseerd in coderen, het bouwen van websites, en applicaties. Tijdens mijn middelbare schoolperiode besteedde ik daar veel tijd aan. Toen ik naar de hogeschool ging, koos ik voor toegepaste informatica en ontdekte dat mijn voorkeur uitging naar front-end ontwikkeling. Dit leidde me op natuurlijke wijze naar mijn huidige job als front-end developer bij Déhora.

Kun je ons vertellen wat jouw rol als front-end developer bij Déhora precies inhoudt?

Ruben: Zeker! Als front-end developer werk ik aan onze Planpoint-software, specifiek aan de interactieve aspecten voor eindgebruikers. Mijn focus ligt op het creëren van een visueel aantrekkelijke interface, het zorgen voor soepele werking van schermen en functies, en het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid. Samenwerking is bovendien essentieel in mijn functie. Want een huis heeft niet enkel een voorgevel, maar ook een hele architectuur erachter.

Ik werk nauw samen met mijn collega’s uit het front team én met het team back-end developers. Zoals Jens, die verantwoordelijk is voor de logica en data van de website of applicatie, oftewel de ‘backstage’.

Kantoor Buggenhout, Ruben en victor

Ruben, wat maakt deze functie zo boeiend voor jou?

Ruben: Wat deze functie echt interessant maakt, is de kans om continu te leren en mezelf te ontwikkelen. Bij Déhora krijg je de vrijheid om te experimenteren, oplossingen te vinden en constant te streven naar verbeteringen. Je groeit daardoor heel snel in je kennis rond development, ook in je code. Je leert veel, je hebt veel invloed op wat je maakt en ziet dat klanten aan de slag gaan met dingen die jij hebt gemaakt. Dat is het toffe aan deze job.

Hoe ben je bij Déhora terechtgekomen?

Ruben: Ik was net afgestudeerd en was op zoek naar een job, en dan kwam ik de vacature van Déhora tegen voor het kantoor in Buggenhout. Mijn schoonbroer woont hier vlakbij, dus ik kende de omgeving al. Ondanks dat er zeker twee jaar ervaring gevraagd werd, besloot ik mijn kans te wagen en stuurde een mailtje naar Déhora met mijn motivatiebrief. Niet veel later vond het kennismakingsgesprek plaats. En van het ene kwam het andere.

Wat was je eerste indruk toen je hier kwam werken?

Ruben: Bij Déhora heerste een sfeer van openheid en behulpzaamheid. Mijn mentor, Indy, stond klaar om me te begeleiden tijdens mijn inwerkperiode. Hij gaf me inzicht in de projectopzet, de geschreven code en de tools die ik kon gebruiken. Zijn begeleiding was van onschatbare waarde terwijl ik mijn weg vond binnen de organisatie.

Of ik nu een back-end of front-end vraag had, er was altijd iemand beschikbaar om me te helpen. Collega’s waren bereid om tips te delen en me te ondersteunen bij het verbeteren van mijn werk. De professionele sfeer bij Déhora ging hand in hand met gezelligheid en informele gesprekken. Tijdens koffiepauzes, lunch en vrijdagmiddagborrels ontstonden er veel grappige momenten. Er was oprechte interesse in elkaars hobby’s en interesses, en collega’s namen de tijd om elkaar beter te leren kennen. Ik voelde me meteen welkom en op mijn gemak.

Zijn er bepaalde professionele resultaten waar je trots op bent?

Ruben: Zeker! Ik heb bepaalde delen van de code van onze software herschreven om ze dynamischer en efficiënter te maken. Een van die delen betreft de regels van het planbord, waar ik bijzonder trots op ben. Ik heb eraan gewerkt en het resultaat is nu solide en goed gestructureerd.

Het planbord speelt een cruciale rol binnen Planpoint, omdat het planners in staat stelt om planningen te maken en aan te passen. Ik heb ervoor gezorgd dat het planbord snel, flexibel en gebruiksvriendelijk is. Dit maakt het werk van de planners efficiënter en effectiever.

Wat me ook blij maakt, is dat ik de kans krijg om aan nieuwe projecten te werken en het vertrouwen van het management te winnen. Dit betekent dat mijn inzet en bijdrage worden gewaardeerd. Het geeft me ook meer verantwoordelijkheid en uitdaging, waardoor ik mijn talenten verder kan ontwikkelen en kan bijdragen aan het succes van Planpoint en Déhora.

Quiz Déhora met Ruben

Zijn er dingen die met je werk te maken hebben, die je motiveren, waar je energie van krijgt?

Ruben:Het meeste enthousiasme voel ik wanneer ik een complex stuk code onder handen heb, er lang aan werk en uiteindelijk de oplossing vind die ik goed kan uitwerken. Die voldoening geeft me een boost om nog meer te doen en andere problemen aan te pakken. Het besef dat het probleem nu correct is opgelost en dat het in de toekomst soepeler zal verlopen, motiveert me om altijd vooruit te blijven gaan en te blijven innoveren.

Zou je een beetje de sfeer van het werken bij Déhora kunnen omschrijven?

Ruben: Bij Déhora heerst een joviale sfeer. Iedereen is bijzonder vriendelijk en staat altijd klaar om te helpen. Deze positieve dynamiek blijft ook na maanden van werken nog steeds voelbaar.

Ik begon mijn avontuur in Antwerpen, maar verhuisde later naar het kantoor in Buggenhout. Daar leerde ik mijn collega Victor beter kennen. We hebben niet alleen professioneel contact, maar zitten ook samen te grappen en grollen. De structuur binnen het bedrijf is open en gelijkwaardig. Als je met een vraag zit, kun je echt bij iedereen terecht.

Binnen het team is er veel respect en waardering voor elkaars werk. We vormen een hecht team waarin we elkaar ondersteunen en motiveren. En niet te vergeten: we hebben ook veel plezier samen, zowel tijdens als na het werk.

Als afsluiter, heb je nog tips of advies voor nieuwkomers?

Ruben: Mijn advies is om open te staan voor nieuwe kennis en je code kritisch te laten beoordelen. Als ik fouten maakte, vroeg ik mijn collega’s altijd om direct feedback, zodat ik kon verbeteren. Hoewel je wellicht al veel hebt geleerd tijdens je studie, zijn er soms betere technieken die je kunt ontdekken. Sta dus open voor leren en voor constructieve kritiek.

Wees ook niet bang om vragen te stellen als je iets niet begrijpt of vastloopt. Er is altijd wel iemand die je kan helpen of uitleggen hoe iets werkt. Door vragen te stellen leer je sneller en beter. Je zult je snel thuis voelen bij Déhora.

Bouw aan de toekomst van WFM bij Déhora

Ben je gepassioneerd over softwareontwikkeling en klaar om de toekomst van Workforce Management (WFM) te vormen? Bij Déhora krijg je de kans om je technische vaardigheden in te zetten en innovatieve WFM-oplossingen te creëren. Bekijk onze vacatures in softwareontwikkeling en begin vandaag nog aan je nieuwe avontuur!

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Heb je een vraag over een vacature? Wil je meer weten over Déhora? Aarzel niet om ons te contacteren!