Jens Déhora family day
Ontmoet het team

Meet Jens: code maestro en back-end wizard

27 januari 2024
Ben je benieuwd naar de knappe koppen achter onze projecten? We stellen je voor aan Jens, back-end ontwikkelaar en code eindbaas bij Déhora. Hij vertelt je met veel enthousiasme over leuke projecten en zijn rol in het software team.

 

Back-end ontwikkelaar! Wat doe je precies bij Déhora, Jens?

Jens: Mijn dagen bij Déhora draaien om het bouwen en versterken van onze eigen software, vooral de schitterende Planpoint. Samen met een team dat ik zonder twijfel het beste mag noemen, creëer ik moderne planningstoepassingen voor klanten in alle hoeken van het bedrijfsleven.

Mijn verantwoordelijkheid ligt vooral in de magische wereld van codes achter de schermen, en geloof me, er komt heel wat bij kijken. Het is als het topje van een ijsberg; de buitenwereld ziet maar een fractie van het werk. Die dynamiek en variatie in mijn rol, gecombineerd met de nauwe samenwerking met klanten, maken het voor mij een geweldige ervaring.

Vertel wat meer over je achtergrond?

Jens: Mijn reis naar Déhora begon met een studie toegepaste informatica, waar ik me specialiseerde in mobile development. Toen kruiste het pad van Déhora mijn route, en het voelde meteen als de juiste bestemming. De gesprekken waren niet alleen top, maar er was ook direct een geweldige klik met het ontwikkelteam

Grappig genoeg hadden ze al een andere Jens, maar blijkbaar kon er nog wel eentje bij.

Wat me echt over de streep trok, was de mogelijkheid om direct met de directeur te spreken. De liefde was wederzijds en zo begon mijn avontuur bij Déhora, bijna 3,5 jaar geleden. In die tijd is ons team niet alleen in kennis, maar ook in aantal flink gegroeid. Van een klein clubje met een paar Jens’en zijn we nu een team van 11 ontwikkelaars.

Jens Developer bij Déhora

Wat zijn jouw energieboosters in je dagelijkse jungle van codes en software? 

Jens: De wetenschap dat duizenden mensen dagelijks gebruik maken van mijn creaties geeft me een ongelofelijke kick. Het is geweldig om te zien dat grote namen zoals Brussels Airlines nu ook deel uitmaken van de Déhora-familie. Maar net zo goed een groot ziekenhuis met 4000 medewerkers, of de planning van producties bij Woestijnvis.

Het feit dat we verschillende sectoren kunnen bedienen en onze klantenkring blijft groeien, maakt mijn werk des te bevredigender. Klanten die enthousiast zijn over onze software, zelfs als we af en toe technische hordes moeten nemen, geven me een extra boost. En laten we niet vergeten hoe bijleren een essentieel onderdeel is van het Déhora-DNA.

 Het klinkt misschien als een cliché, maar hier ben je nooit uitgeleerd. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen, creatieve oplossingen en kansen om jezelf te blijven ontwikkelen. Bij Déhora sta je nooit stil, en dat is precies wat het zo opwindend maakt!

Jens, op welk professioneel resultaat bij Déhora ben je trots? 

Jens: Zonder twijfel ben ik het meest trots op de diverse interfaces die we hebben ontwikkeld voor onze klanten, met name degenen die verbonden zijn met Payroll of loonadministratie.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo spectaculair, maar deze interfaces hebben een enorme impact op hoe de lonen van medewerkers worden berekend. Het is als een verborgen kracht achter de schermen. Bovendien ben ik bijzonder trots op de acceptatie van de ‘verloningsmodule’ die ik persoonlijk heb ontwikkeld. En laten we de parel van ons werk, Planpoint, niet vergeten. Het ziet er echt zalig uit en evolueert constant. Dat is een software die de komende jaren stevig zal blijven groeien.

Softwareteam Déhora

Hoe ziet je doorsnee werkdag in het softwareteam er uit? 

Jens: Mijn dag begint meestal  met een korte stand-up meeting met het softwareteam, waar we de sprints in lopende projecten doornemen en de planning van werkzaamheden kort bespreken. Vroeger deden we deze daily stand-up met het hele team, maar gezien de groei hebben we het omgevormd tot een tweewekelijkse vergadering met alleen het back-endteam.

Bij Déhora ontwikkelen we volgens de SCRUM methode, wat de efficiëntie van ons ontwikkelteam naar een hoger niveau tilt. Het zorgt voor gestructureerde communicatie en samenwerking binnen het team, waardoor we snel kunnen schakelen en flexibel kunnen inspelen op veranderingen. En zo houden we het voltallige team goed ingehaakt op de verschillende projecten.

Mijn werk varieert van langdurige betrokkenheid bij grote softwareprojecten tot het bouwen van verschillende kleine features en tweaks, en het oplossen van updates en bugfixes. Mijn rol is geëvolueerd van algemene taken naar het focussen op specifieke modules van Planpoint, waarbij ik nauw samenwerk met business consultants om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor onze klanten.

Wat zou je graag nog met Dehora willen bereiken?

Jens: Toen me twee jaar geleden dezelfde vraag werd gesteld, hoopte ik dat Planpoint succesvol zou worden. Vandaag kan ik met trots bevestigen dat dit doel daadwerkelijk is bereikt.

Maar mijn ambities reiken verder. Ik wil Déhora zien groeien en meer grote, gerenommeerde klanten aantrekken die gebruik zullen maken van Planpoint. Het streven is niet alleen kleinere bedrijven te bereiken, maar ook die bedrijven die algemeen bekend zijn. Op deze manier hoop ik de naamsbekendheid van Déhora te vergroten, niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Deze toepassing gaat voor veel bedrijven het werk aanzienlijk vereenvoudigen, en ik wil dat zo veel mogelijk organisaties hiervan profiteren.

Waarin wil jij je verder ontwikkelen?

Jens: Mijn honger naar groei stopt niet bij het succes van Planpoint. Ik wil mijn vaardigheden als ontwikkelaar blijven uitbreiden. Constant zoek ik naar manieren om mijn technische kennis te verdiepen en te verbeteren.

Daarnaast ligt mijn focus op het optimaliseren van de software die we bij Déhora ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd ruimte is voor verbetering, en ik ben enthousiast over de mogelijkheden om onze software nog beter te maken, waardoor we onze klanten een nog waardevollere ervaring kunnen bieden.

Hoe ervaar je werken bij Déhora?

Jens: Eerlijk gezegd is Déhora niet zomaar een werkplek; het is een avontuurlijke reis vol professionele uitdagingen. De communicatie tussen de workforce consultants en het ontwikkelteam brengt ons dicht bij de klant, en de diversiteit aan projecten maakt het werk zowel uitdagend als boeiend. Bij Déhora krijg je de ruimte om ideeën in te brengen; je voelt dat jouw bijdrage er echt toe doet en dat iedere collega van essentieel belang is.

Maar het is niet alleen werk, we vormen ook een hecht en gezellig team. De open cultuur maakt alles bespreekbaar, en de leuke teambuildings, de dessert- en croquewedstrijdjes, de traditionele Blokken-quizvragen tijdens de middag en de vrijdagmiddagborrels zijn absoluut de kers op de taart

Jens werken bij Déhora als ontwikkelaar

Waarmee vul jij je vrije tijd, Jens?

Jens: Buiten de wereld van codes en software ben ik een fervent voetbalfan die graag wedstrijden met vrienden bijwoont. Ik ga vaak naar wedstrijden kijken van de City Pirates, het voetbalteam uit mijn hometown Merksem.

Mijn passie voor sneakers vertaalt zich in een indrukwekkende verzameling waar ik trots op ben. Ik ben ook geweldig grote Blokken fan. Verder lees ik veel over nieuwe toepassingen en technologieën, altijd op zoek naar inspiratie en nieuwe ideeën.

Tot slot, nog advies voor jonge IT’ers?

Jens: Mijn belangrijkste advies is: wees bereid om altijd te blijven leren! In mijn persoonlijke rol draait het om planning, maar de wereld van softwareontwikkeling is veel breder dan dat. Elk bedrijf heeft zijn eigen werkwijze, en het is essentieel om open te staan voor verschillende benaderingen.

Laat je niet blindstaren op specifieke programmeertalen of technologieën. In de wereld van software en development is probleemoplossend denken van onschatbare waarde. Dus blijf nieuwsgierig en flexibel, want dat opent deuren naar een wereld vol mogelijkheden.

Zin om samen met Jens de digitale wereld te veroveren?

Ben jij net zo gedreven als Jens, en klaar voor een boeiende uitdaging? Droom je van werken in een gezellig en hecht team, waar jouw ideeën meetellen en waar elke dag een kans is om bij te leren? Wacht dan niet langer!

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Heb je een vraag over een vacature? Wil je meer weten over Déhora? Aarzel niet om ons te contacteren!