Déhora Jens
Ontmoet het team

Meet Jens²: front-end ontwikkelaar en UX expert

2 januari 2023
Bij Déhora hebben we maar liefst twee Jens’en. Wat een luxe! En geheel toevallig allebei toppers in ons geweldige softwareteam. Maak kennis met Jens Front, onze front-end ontwikkelaar en ontwerper.

Front-end ontwikkelaar, dat klinkt nice. Wat doe je precies bij Déhora?

Verschillende klanten maken gebruik van Déhora software om hun personeelsplanning te automatiseren. Enerzijds hebben we zogenaamde off the shelve toepassingen. Deze kunnen meteen kunnen worden gebruikt mits goede configuratie. Anderzijds ontwikkelen we regelmatig planning software op maat. Klanten vragen soms uitbreidingen, koppelingen met backoffice of specifieke functionele toevoegingen. Of we ontwikkelen een toepassing compleet vanaf nul. Op vraag van Zorgbedrijf Antwerpen hebben we bijvoorbeeld from scratch een Employee Self Service gemaakt. En nu werken we aan een eigen planning tool.

Als front-end ontwikkelaar ontwerp en maak ik wat de gebruiker op zijn of haar scherm ziet. Dat is de gebruikersinterface van onze software toepassingen. De ontwikkeling van een UI start vaak met een klantvraag en een functionele analyse van onze adviseurs. Daarna maak ik mockups en testontwerpen. Indien goed bevonden, ga ik ermee aan de slag. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat het hele team goed samenwerkt. Front-end en back-end, de motor zeg maar, moeten naadloos op elkaar aansluiten.

Vertel wat meer over je achtergrond?

Ik heb op KdG de richting multimedia technologie gestudeerd. Een enorm boeiende richting waarin uiteenlopende facetten van multimedia en design aan bod komen. Zoals Photoshop, of hoe je een fotocamera moet hanteren. Ik ben heel dankbaar voor die brede scope. Tijdens mijn studie heb ik skills geleerd die je in andere richtingen nooit te zien krijgt. Zo kwamen ook verschillende front-end en back-end frameworks aan bod.

In het bijzonder heb ik met React leren werken. React is een front-end framework waarbij je minder code moet schrijven in vergelijking met pakweg Javascript. Plus, je kan er nog steeds ingewikkelde dingen mee maken. Vervolgens zocht ik een stage waarbij ik in React kon werken, en al doende veel kon bijleren.

Ik had overigens altijd al een passie voor ontwerp en user experience, dus leek het me logisch om daarin verder te gaan. Recht van de schoolbanken ging ik op zoek naar een organisatie die nood had aan een front-end ontwikkelaar. Bij voorkeur in een klein hecht team, en dicht bij huis. En toen kwam ik bij Déhora terecht. Nu werk ik hier ongeveer twee jaar. Time flies!

team jens Déhora

Van welke werkzaamheden krijg jij energie?

Red bull, ha! Nee, vooral van feedback van klanten. Bijvoorbeeld wanneer ze een interface mooi vinden. Of wanneer ze vinden dat een toepassing goed in elkaar zit. Ik leer ook heel veel uit constructieve input. Daardoor kan ik telkens betere dingen maken.

Verder krijg ik bij Déhora veel ruimte om zelf dingen te designen en uit te proberen. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat we een relatief klein ontwikkelteam zijn. Dat is niet zoals in een groot bedrijf waarbij je sterk afgebakende taakverdelingen hebt. Waardoor je slechts een klein stukje van de hele puzzel bent.

De voorbije twee jaren is het Déhora softwareteam trouwens enorm gegroeid. Het is geweldig om dat mee te maken, en om hierin een actieve rol te kunnen spelen.

Op welk bereikt resultaat ben jij trots?

Ik ben erg trots dat ik React heb kunnen introduceren. Op basis van een klein project heb ik het team kunnen overtuigen van hoe handig en rendabel dit framework is. Daardoor is het vanaf nu ons go-to platform voor de ontwikkeling van softwareprojecten! React is super intuïtief, terwijl je bij JS vaak extra code moet schrijven. Bovendien, als je vandaag nieuwe developers in dienst neemt, kunnen ze bijna allemaal met React werken.

Tussendoor even een shout-out naar senior ontwikkelaar Franklin. Heel straf hoe hij alle voorgaande toepassingen in Vanilla JS maakte.

Tot slot is het zalig dat we nu met Déhora een compleet nieuwe planningsoftware bouwen. Met de naam Planpoint. Het is helemaal gebaseerd op React. Het is best een groot en complex project, maar het huidige resultaat ziet er zalig uit. Wat we nu hebben ziet er al solid uit. Hier gaan we héél veel bedrijven blij mee maken. Ik ben best fier op wat er nu al staat.

Hoe ziet je doorsnee werkdag er uit?

Op dit ogenblik werk ik voornamelijk aan Planpoint. En dat doe ik samen met Yoram, die de back-end op zich neemt. Er is een enorme lijst van functionaliteiten die nog moeten worden ontwikkeld. Elke dag vinken we wat items af. Samen met de back-end bepalen we dan de meest efficiënte methode om een onderdeel te ontwikkelen. Sommige zaken vereisen immers meer code in de achtergrond, waarop ik daarna verder kan werken. In grote lijnen hebben we een roadmap, maar we evalueren week per week. Aan de hand van sprints maken we vooruitgang. Ook hebben we elke dag een daily stand-up met het voltallige team om iedereen op dezelfde golflengte te houden.

Wat zou je graag nog met Dehora willen bereiken?

Daar kan ik kort over zijn: dat we met Planpoint een geweldig product afleveren. En dat de software daarna mooi blijft evolueren.

Dehora Jens nog eens

Waarin wil jij je verder ontwikkelen?

Ik zou me heel graag verder willen verdiepen in React. Je kan er behoorlijk uitgebreide vraagstukken mee oplossen. Alleen is het niet vanzelfsprekend om zomaar on the job te gaan experimenteren haha. Daarnaast leer ik voortdurend bij over design en UX. Dat zijn zaken die wel meteen toepasbaar zijn op projecten.

Hoe ervaar je werken bij Déhora?

Het eerste waar ik op kom is chaotisch, maar ontspannen tegelijk. Klinkt gek he? Bij de ontwikkeling van Planpoint zijn er bijvoorbeeld geen harde deadlines, maar er staat wel pressure om alles af te krijgen. Er is hier ook geen overhead management of iemand die continue op je vingers kijkt. Dat is geweldig. Je werkt zelfstandig, bijgevolg draag je natuurlijk veel verantwoordelijkheid. Dit biedt ook wel flexibiliteit. Wat het team betreft, er zijn heel veel leuke en jonge collega’s die dezelfde interesses delen. Een geweldig team helpt op momenten dat er hard wordt gewerkt.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek en concerten. Ik draai bijvoorbeeld ook zelf muziek. Verder ga ik graag uit en ben ik gek van films. Maar of ik in mijn vrije tijd ook bezig ben met code schrijven zoals een aantal collega’s? Oh nee. Na een hele dag naar codetaal kijken heb ik daar geen energie meer voor.

Tot slot, nog advies voor jong IT’ers?

Pin je niet vast op één technologie, één veld, één interesse of whatever. Hou een open mindset en probeer nieuwe dingen uit. Je weet nooit wanneer iets van pas komt. Het loont ook om als front-end ontwikkelaar wat kennis te hebben van back-end. Daardoor werk je niet volledig in het donker, bijgevolg kan je meepraten over projecten. Tot slot raad ik aan om tijdens je sollicitatie technische vragen durven te stellen. Voor mij was het een verrassing dat er nog old school gecodeerd werd. Maar hey, dit is uiteindelijk goed uitgedraaid.

Word jij onze nieuwste collega?

Heb jij net zoals Jens goesting in een mooie uitdaging? Wil je graag werken in een fijn en gezellig team? Zoek je een job waarin je elke dag kan bijleren, en waarbij jouw inzet ertoe doet? Wij zoeken steeds nieuwe collega’s’! Bekijk als de bliksem onze openstaande vacatures.

Bekijk alle vacatures

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Wil jij ook deel uitmaken van het Déhora team? Aarzel niet om ons te contacteren!