jens family
Werken bij Déhora

Ontmoet Jens, onze back-end wizard en code eindbaas

27 december 2021
Ben je benieuwd naar de knappe koppen achter onze projecten? We stellen je voor aan Jens, back-end ontwikkelaar en code eindbaas bij Déhora. Hij vertelt je met veel enthousiasme over leuke projecten en zijn rol in het software team.

Back-end ontwikkelaar! Wat doe je precies bij Déhora, Jens?

Mijn werk bij Déhora heeft betrekking op de ontwikkeling en de uitbouw van onze eigen software oplossingen. Samen met een geweldig team maak ik moderne planningstoepassingen voor klanten uit uiteenlopende sectoren. Ik ben verantwoordelijk voor de code àchter de schermen van de toepassingen, en daar komt heel wat bij kijken. Van een ijsberg zie je vaak ook maar het tipje hé. De dynamiek en variatie in mijn functie, en de nauwe samenwerking met klanten, dat vind ik helemaal top.

Vertel wat meer over je achtergrond?

Ik heb toegepaste informatica gestudeerd, met een specialisatie in mobile development. Daarna ben ik terecht gekomen bij Déhora, dat klikte meteen. De gesprekken waren top, er was meteen een goeie band met het ontwikkelteam. En grappig dat ze al een Jens hadden. Het feit dat ik ook met de directeur kon spreken vond ik super! De liefde bleek uiteindelijk wederzijds, dus was ik blij dat ik mocht beginnen.

Dat is ondertussen bijna 1,5 jaar geleden. Toen bestond het team team nog maar uit andere Jens en Franklin. Inmiddels is dat team weer ontzettend gegroeid.

Mister Jens Dehora

Van welke werkzaamheden krijg jij energie?

Vooral de wetenschap dat duizenden mensen gebruik maken van mijn werk. Dat geeft echt een geweldig gevoel. Ik krijg daar wel een kick van. Daarnaast is het natuurlijk geweldig dat klanten zo enthousiast zijn over onze software, ze dat ook laten blijken. Zelfs wanneer je tegen wat technische problemen aan loopt, maar je toch tot de oplossing komt. Tot slot krijg ik ook wel een boost van bijleren. Klinkt saai? Bij Déhora ben je nooit klaar met leren. We zien regelmatig nieuwe vraagstukken waarbij je, hetzij op creatieve wijze, tot een oplossing moet komen. Of waarvoor je je moet verdiepen in compleet nieuwe materie, zoals een nieuwe programmeertaal. Dat geeft een mooie kans om jezelf voortdurend te ontwikkelen. Bij Déhora krijg je die kans om te groeien.

Jens, op welk bereikt resultaat ben je trots?

Ik heb trots op alle verschillende interfaces die bij onze klanten staan. Dit zijn voornamelijk interfaces naar Payroll of loonadministratie. Op het eerste gezicht niet zo spectaculair, maar dit heeft heel veel impact op hoe dat lonen van medewerkers worden berekend. Verder ben ik natuurlijk ook trots op onze Planpoint, wat er echt zalig uit begint te zien. Tot dusver was mijn input beperkt, maar in de toekomst wordt mijn rol groter. Dit project zal ook nooit écht af zijn. Het blijft in beweging en zal ook blijven groeien.

Hoe ziet je doorsnee werkdag er uit?

Elke dag starten we met een korte stand-up meeting met het softwareteam. We overlopen de sprints in lopende projecten en gaan kort door de planning van werkzaamheden. Quick and easy. Op die manier blijft het team goed ingehaakt. Dit betekent natuurlijk niet dat er doorheen de dag niet wordt afgestemd. Maar efficiënte communicatie is key!

Verder is geen enkele dag is hetzelfde. Er is veel afwisseling in mijn rol als ontwikkelaar. De ene keer werk ik voor langere periode aan een groot software project. De andere keer bouw ik verschillende kleine features of tweaks, of werk ik aan updates of bugfixes. En dat is altijd in tandem met de business consultant die het project leidt. Het interessante aan die projecten is dat er enorm veel variatie is. Elk project is ook weer  anders omdat we vrij veel software op maat maken. Dit zorgt elke keer voor een nieuwe uitdaging, aangezien de software gebaseerd is op de noden van de klant

Wat zou je graag nog met Dehora willen bereiken?

Dat de Planpoint heel succesvol wordt, en zien dat veel klanten ermee aan de slag gaan en ze er ook een positieve ervaring mee hebben. Geloof me, deze toepassing gaat voor heel veel klanten het werk een stuk makkelijker maken.

Waarin wil jij je verder ontwikkelen?

Ik wil mijn skills als developer verder uitbreiden en het omgaan met klantencontact. Ik zou me ook wat willen verdiepen in frontend. Nu kom ik er niet heel veel in contact mee, maar het is nooit slecht om die kennis mee te nemen. Verder ben ik onzeker over mailingsystemen en wil ik dit verder ontwikkelen.

team jens Déhora

Hoe ervaar je werken bij Déhora?

Eerlijk? Déhora is een supertoffe organisatie om voor te werken. Aan de ene kant is het een mooie professionele uitdaging.. Er is bijvoorbeeld heel veel communicatie tussen de workforce consultants en het ontwikkelteam, waardoor we heel dicht bij de klant staan. We werken ook aan zeer diverse projecten tegelijk, wat uitdagend maar tegelijk ook boeiend is. Er is daarnaast heel wat ruimte om zelf ideeën aan te brengen, je voelt dat je bijdragen ertoe doet en dat elke collega belangrijk is. Aan de andere kant hebben we ook gewoon een supergezellig en hecht team. Er heerst een open cultuur waarin alles bespreekbaar is. De leuke teambuildings en de vrijdagnamiddag drinks zijn meer dan een dikke plus.

Wat doe je in je vrije tijd, Jens?

Ik ga graag naar de voetbal kijken samen met mijn vrienden en ik ben fervent verzamelaar van sneakers. Verder lees ik wel veel over nieuwe toepassingen en technologiën.

Tot slot, nog advies voor jonge IT’ers?

Het klinkt misschien cliché, maar mijn allerbelangrijkste advies is: sta open om nieuwe dingen bij te leren! Bij Déhora draait de jobinhoud altijd rond planning, maar de job houdt zoveel meer in dan dat. We werken aan planningsoftware, en dit is veel breder dan veel mensen denken; mijn werk is enorm gevarieerd. Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en daar moet je voor openstaan. Staar je dus niet blind op specifieke taal en/of technologie. Binnen software en development is probleemoplossend denken heel belangrijk.

Ben jij klaar voor een challenge?

Heb jij net zoals Jens goesting in een mooie uitdaging? Wil je graag werken in een fijn en gezellig team? Zoek je een job waarin je elke dag kan bijleren, en waarbij jouw inzet ertoe doet? Wij zoeken steeds nieuwe collega’s’! Bekijk als de bliksem onze openstaande vacatures.

Bekijk alle vacatures

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Of even old school bellen?

Voel je vrij om even te bellen, we staan je zeer graag te woord.