Werken als workforce consultant bij Déhora
Nieuws

Een job als workforce consultant? Stel jezelf eerst deze vragen!

22 juli 2024
Een job als workforce consultant biedt voortdurend nieuwe uitdagingen en veel variatie. Wil je weten of een job als workforce consultant je op het lijf geschreven is? Ontdek het met deze 7 vragen!

 

Bedrijven zoeken vaak onafhankelijk advies van experts: consultants. Die experts zijn er in verschillende vakgebieden. Bij Déhora spreken we over workforce consultants. Als workforce consultant geef je professioneel advies over personeelsinzet, workforce planning, werktijden, efficiëntie en alles wat daarbij komt kijken. De specifieke invulling van je rol hangt uiteraard af van de sector en het type projecten waarop jij actief bent. Bij Déhora werk je aan projecten in diverse sectoren en organisaties: van gezondheidszorg tot industrie, van dienstverlenende organisaties tot gemeenten, en van multinationals tot kleinere organisaties.

Je begrijpt het goed: een job als consultant bij Déhora is uiteenlopend en daarom o’ zo boeiend. Wil je weten of de job van workforce consultant iets voor jou is? Beantwoord dan de 7 vragen hieronder. 👇 Beantwoord je ze bijna allemaal met “ja”? Dan moeten we snel praten!

Workforce consultant bij Déhora

1) Heb je een plug-and-play mentaliteit?

Bedrijven doen een beroep op Déhora om specifieke expertise in huis te halen, zonder zelf op zoek te moeten naar nieuwe medewerkers en zonder zelf iemand op te leiden. Als workforce consultant werk je volgens het ‘plug-and-play’ principe: je stapt meteen binnen bij een opdrachtgever en leidt het project met jouw kennis en ervaring. Vanuit je rol als externe adviseur bied je vervolgens extra waarde door je objectieve kijk en je onafhankelijke benadering.

Dus: Kun jij een objectieve kijk bieden op een vraagstuk? Bijt je je graag vast in een uitdaging? 

2) Ben jij een flexibele netwerker?

Elke opdracht bij een klant is op tijdelijke basis, je voert dus verschillende opdrachten uit in je loopbaan bij Déhora. Daardoor kom je in contact met verschillende organisaties en interessante mensen bij je klant. Dit geeft je (als starter) de mogelijkheid om op relatief korte tijd je eigen netwerk uit te bouwen. Je werkt geregeld in andere regio’s en andere types organisaties, met verschillende bedrijfsculturen en teams. Voel je je snel thuis op een nieuwe werkplek met nieuwe mensen? Ideaal, want die flexibiliteit is een must!

Dus: Ben jij flexibel, leg je vlot nieuwe contacten en voel je je snel thuis in een nieuwe omgeving? 

3) Ben je zelfstandig en hou je van vrijheid?

Staat er een nieuw project op de planning? Dan kan het gebeuren dat je er als workforce consultant meteen wordt ingegooid. In dat geval moet je onmiddellijk anticiperen en zelfstandig functioneren, zowel voor je werkgever als voor de klant.  Je krijgt ook veel vrijheid in je job als consultant. Je legt zelf meetings bij de klant, en je maakt concrete afspraken rond timings en deadlines. Bij vrijheid hoort natuurlijk ook een zekere vorm van zelfstandigheid. Deze job is dus zeer geschikt voor mensen die graag flexibel werken en hun eigen agenda inplannen.

Dus: Duik je graag in het diepe met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid?

Solliciteren bij Déhora in workforce management

4) Heb jij een commerciële mindset en ben je sociaal?

Een workforce consultant moet bovendien over de nodige sociale vaardigheden beschikken. Werk je liever op je eentje, in een donker bureau, dan is deze job niets voor jou. Als adviseur zal je immers mensen coachen en motiveren. Je moet ook kunnen luisteren, onderhandelen en analyseren. Tot slot mag je conflicten zeker niet uit de weg gaan. Verder is het binnen je opdrachten zeer belangrijk om een goede band op te bouwen met de mensen van je klant. Communicatieve profielen met een commerciële flair zijn dus zeker welkom!

Dus: Heb jij sterke social en people skills en kunnen bedrijven op jou vertrouwen? 

5) Ben je nieuwsgierig en leergierig?

De opdrachten waar je aan werkt kunnen sterk variëren, van projecten in ziekenhuizen tot bedrijven die field service regelen. Elke organisatie heeft een eigen werkwijze, waardoor je regelmatig van pet moet wisselen. Elke dag is anders voor een consultant. Heb je een brede interesse? Dan zal je je zeker niet snel vervelen! Soms moet je creatief zijn om oplossingen en adviezen te bedenken. Dit is niet altijd makkelijk, maar wel een mooie uitdaging.

Dus: Ben je creatief, oplossingsgericht, houd je van variatie en heb je brede interesses? 

6) Ben je niet honkvast en hoef je geen traditionele ‘9-to-5’ job?

Elke job heeft zijn uitdagingen, en dat geldt zeker voor consultants. Werk je op diverse projecten bij verschillende bedrijven? Echte consultants waarderen die afwisseling juist; het houdt hun carrière boeiend en verrijkend. Je bouwt immers een brede ervaring op in verschillende domeinen. Soms werk je in andere regio’s, wat betekent dat je je werktijd flexibel moet invullen. Dit is zeker geen ‘9-to-5’ job!

Dus: Ben je niet honkvast, is ‘9-to-5’ geen must en vind je werken in diverse regio’s, rollen en bedrijven verrijkend? 

7) Kun je goed omgaan met stress en deadlines?

Als workforce consultant krijg je te maken met strakke deadlines en hoge verwachtingen. Je moet in staat zijn om onder druk te presteren en tegelijkertijd kwaliteit te leveren. Het vermogen om stress te beheersen en effectief te blijven werken, zelfs in veeleisende situaties, is cruciaal. Dit betekent dat je niet alleen goed georganiseerd moet zijn, maar ook proactief moet kunnen anticiperen op mogelijke problemen.

Dus: Kun jij goed omgaan met stress, werk je effectief onder druk en blijf je altijd gefocust op het leveren van kwaliteit? 

Schuilt er een workforce consultant in jou?

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd? Heb je volmondig “ja” geantwoord? Wil jij consultant worden? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. Wij bekijken graag jou carrièremogelijkheden bij Déhora.

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Heb je een vraag over een vacature? Wil je meer weten over Déhora? Aarzel niet om ons te contacteren!