Survivaltips solliciteren bij Déhora
Inspiratie

Werken als business consultant bij Déhora: wat houdt dat in?

11 januari 2023
De job van business consultant is heel populair bij jonge starters. En terecht! Maar wat doe je dan eigenlijk? En hoe is het om als business consultant bij Déhora te werken? Lees hier alles over de functie van business consultant en wat daarbij komt kijken.

First things first: wat is business consultancy?

Een business consultant is een professional die bedrijfskundig advies geeft aan een organisatie. Dat advies heeft doorgaans betrekking op het blijvend en duurzaam verbeteren van bepaalde taken, processen of functies. Zoals bijvoorbeeld workforce management, HR-processen, ICT vraagstukken of zelfs strategische uitdagingen. Concreet wil dit zeggen dat je als consultant adviezen geeft die ervoor moeten zorgen dat je opdrachtgever betere resultaten kan behalen. De business consultant adviseert doorgaans de directie van het bedrijf, of het management van een specifieke afdeling.

Déhora Analyse

Bij Déhora gaat de rol van een business consultant overigens verder dan louter advies verlenen. Onze consultants zijn eveneens verantwoordelijk voor de correcte implementatie en opvolging van hun eigen advies. De consultant helpt de opdrachtgever om het project voor te bereiden en goed uit te voeren. Dit betekent bijvoorbeeld het trainen van de medewerkers, het uitschrijven van procedures of operationele ondersteuning op de planningsafdeling.

Wat zijn typische skills van een business consultant?

Welke kwaliteiten geven jou een streepje voor? Een economische of bedrijfskundige achtergrond is alvast onmisbaar. De business consultant moet namelijk in diverse bedrijfskundige domeinen thuis zijn. Zoals organisatieontwerp, verandermanagement, innovatie, communicatie, personeelsbeheer, technologie, …

Een business consultant beschikt liefst ook over sterke sociale en communicatieve vaardigheden. Tijdens een project zal je met heel veel verschillende mensen in contact komen. Waaronder managers, medewerkers en soms vakbonden. Een consultant moet daarenboven kunnen overtuigen en eventuele bezwaren of bedenkingen wegnemen. Het is aan jou om de andere partijen mee te nemen in soms lastige beslissingen. Tot slot wordt er van jou verwacht dat je zelfstandig en analytisch aangelegd bent. Soms moet je autonoom complexe vraagstukken kunnen oplossen.

En wat workforce management consultant?

Binnen business consultancy zijn er verscheidene specialisaties, opgedeeld per expertisegebied.  Een IT consultant richt zich op het helpen van klanten met de ontwikkeling en toepassing van Information Technology. Financial advisory consultants werken dan weer aan vraagstukken die gerelateerd zijn aan o.a. accounting.

Bij Déhora spreken we over workforce management consultants. Als workforce management consultant help je onze opdrachtgevers bij uiteenlopende vraagstukken rondom werktijd en personeelsinzet. Een WFM consultant helpt onze klanten onder meer met de optimalisatie van personeelsplanning en werkroosters.

Een Déhora consultant denkt na over oplossingen rond flexibilisering, duurzaamheid en empowerment. Hij of zij houdt zich ook bezig met organisatiecultuur, human resources, organisatieverandering, verandermanagement en operations. De opdracht van een workforce management consultant is tot slot ook nauw verbonden met de strategie en de technologie van een organisatie.

Déhora solliciteren werken bij

Wat doet een workforce management consultant?

De exacte taken van een workforce management consultant verschillen natuurlijk per opdrachtgever en per project. Maar over het algemeen zijn dit:

  • Workforce management processen in kaart brengen, waaronder werkwijzes en communicatie;
  • problemen analyseren en bedreigingen opsporen. Vervolgens ook oplossingen aanbrengen;
  • een draagvlak voor verandering of verbetering creëren, soms inzake bedrijfscultuur;
  • fungeren als aanspreekpunt en sparringpartner voor managers, directieleden, vakbond, projectleden en medewerkers;
  • verwachtingen en eisen van de opdrachtgever managen;
  • verschillende onderzoeken uitvoeren, zoals: impactanalyses, benchmarkanalyses, …
  • requirements en milestones bewaken tijdens de realisatie van een project;
  • de resultaten van een opdracht evalueren en desnoods bijsturen.

Werken als business consultant bij Déhora?

De consultants van Déhora werken voltijds aan één of meerdere projecten tegelijk. En die projecten kunnen variëren in sector, type organisatie of soort vraagstuk. Een project wordt individueel of in teamverband uitgevoerd. Indien mogelijk gaan we op zoek naar opdrachten die jou op het lijf geschreven zijn, passend bij jouw ervaring en expertise.

Elk nieuw project brengt een nieuwe uitdaging en een nieuwe werkomgeving. Bij elke nieuwe opdracht zal je dus veel bijleren, al dan niet van andere Déhorianen. Die nieuwe ervaring kan je later gebruiken voor nieuwe projecten. Aansluitend ondersteunen wij je met trainingen om je kennis en vaardigheden nog meer bij te schaven.

“Steeds nieuwe bedrijven en opdrachten, heb ik dan geen vaste werkgever?” horen we je trouwens denken. Maar niets is minder waar. Als workforce management consultant bij Déhora ben je een volbloed Déhoriaan. Met alle perks van dien. Geweldige collega’s die er altijd voor je zijn, en natuurlijk de gezellige team activiteiten.

Werken bij Déhora als consultant

Is een job als business consultant iets voor jou?

Zoek jij meer uitdaging in je huidige job? Of ben je op zoek naar een eerste ervaring?  Wil je elke dag bijleren? Wil je afwisseling, vrijheid en toffe collega’s? Dan ben jij misschien wel de Déhora Hero die wij zoeken! Bekijk hier de vacature, en wie weet tot snel.
Bekijk alle vacatures bij Déhora

Bij Déhora aan de slag?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Kom in contact

Wil jij ook deel uitmaken van het Déhora team? Solliciteer dan vandaag nog.