nina plaete stage bij Dehora
Ontmoet het team

Een kickass stage bij Déhora? Vraag het maar aan Nina!

2 mei 2023
In februari begon Nina aan haar stage bij Déhora. Vandaag, 10 weken later, lijkt het alsof die eerste dag nog maar gisteren was. Nina is intussen helemaal part of the family en niet meer weg te denken. Maar helaas komt het einde van haar stage stiltaan in zicht. En dus dachten wij: tijd voor een leuk interview!

 

Nina, eerst en vooral, zit je hier nog graag?

Nina: Ja uiteraard! Tot nu toe is het echt een geweldige stage geweest. Alle verwachtingen zijn ingelost en alles wat verteld werd tijdens de eerste kennismaking bleek meer dan waar. De leuke sfeer, de boeiende inhoud en opdrachten. Ik ga jullie echt missen hoor.

En dat is wederzijds! Nina, voor iedereen die jou nog niet kent: wie ben je, vanwaar kom je?

Nina: Ik ben Nina, ik wordt binnenkort 21 jaar. Ik woon in Sint-Niklaas, maar ik studeer in Mechelen en zit nu in mijn derde jaar bachelor Business & Management aan Thomas More. Op dit moment loop ik dus nog stage bij Déhora. Daarnaast ben ik actief in de scouts, waar veel tijd naartoe gaat en waar ik ook veel energie uithaal. Ik geef leiding aan het eerste en tweede middelbaar, dus beginnende pubers (lacht).  Hier en daar doe ik graag een concertje. En ik doe musea of citytripjes. Als er maar een mooie lucht te zien is, dan is mijn dag altijd goed.

Ben je een katten- of hondenmens?

Nina: Kattenmens, absoluut.

Oef! Niet dat het wat uitmaakt hoor (lacht). Vertel eens iets meer over je opleiding?

Nina: De professionele bachelor Bedrijfsmanagement biedt een brede basis in verschillende vakgebieden. Dat was voor mij de grootste troef, omdat ik me drie jaar geleden nog niet wilde vastpinnen op één specialisatie. In essentie behandel je de verschillende dimensies van bedrijfsvoering in een organisatie. We hebben een aantal opdrachten moeten uitvoeren waarbij we bijvoorbeeld de missie, visie en strategie van een fictief bedrijf hebben uitgewerkt. We maken bovendien kennis met diverse businessmodellen.

Maar er is ook aandacht voor arbeidspsychologie, alsook harde en zachte management skills. Ik heb vakken gehad zoals Financial Management, Supply Chain, rechtsvakken, sales. Zeer uiteenlopend maar bijzonder relevant. Business & Management is een keuzetraject van de bachelor, waarbij er nog meer wordt gewerkt op bedrijfseconomisch en commercieel inzicht.

Nina stage bij Déhora

Klinkt zeker niet verkeerd!

Nina: De bachelor gaat zo ruim dat niks saai wordt. Elk semester heeft een bepaalde focus. Het ene semester gaat over de opstart van een onderneming, een ander semester meer over ideation en innovation. Oftewel de uitwerking van nieuwe ideeën en creativiteit. Daarna hadden we dan eens wat meer rechtsvakken en ten slotte ook supply chain en sales. Elk semester worden we op verschillende domeinen uitgedaagd.

En toen moest je op zoek naar een stage. Hoe kwam je bij Déhora terecht?

Nina: Ik had al een persoonlijke interesse in planning, personeelsinzet en change. En toen merkte ik Déhora op in het stageportaal. Vervolgens ben ik dan zoekwerk gaan doen en het verhaal, de business van Déhora sprak me enorm aan. Volgens de socials zag de sfeer er ook geweldig uit. Ik was op zoek naar een mooie professionele ervaring die vooral niet te stijf of te strak was, en dat bleek hier wel het geval. Dus heb ik niet geaarzeld om te solliciteren.

En toen werd je uitgenodigd! Hoe heb jij die eerste échte kennismaking ervaren?

Nina: Ik was al sinds juni op zoek naar een stageplek, en ik had ook al enkele gesprekken achter de rug. Ik mocht dus zeker wat kieskeurig zijn. Ik wilde me echt wel goed voelen in de organisatie, zelf al is het maar voor drie maanden. Een week voor het indienen van de deadline kwam ik dan bij Déhora op gesprek. Ik voelde meteen aan dat dit de reden was waarom ik mijn stage aanvraag nog niet had ingediend.

Alles viel mooi bij elkaar. De diensten, klanten en de sfeer op kantoor. Ik dacht: dit is hét! Ook het takenpakket was veelbelovend. Want in zo een ruimte richting is het lastig om een stage te vinden. De stage als management en sales ‘manusje-van-alles’ sloot perfect aan bij mijn wensen, en mijn studie. Ik bied ondersteuning in backoffice, marketing, sales en dagelijkse zaakvoering. Er was en is ook ruimte voor inspraak. Ik kon niet wachten om eraan te beginnen. De gastvrijheid en lekkere koffie’tjes kunnen daar ook iets mee te maken hebben.

Wauw, dat zijn mooie woorden. En extra leuk dat planning jouw ding is.

Nina: Planning lijkt niet het meest sexy vak, maar er komt zoveel bij kijken. En het is super relevant en onmisbaar. Het kan wat droog zijn, maar het hang samen met zoveel andere takken in een organisatie. Van personeelszaken tot strategie en operations. En als Déhora zijnde bieden jullie zeer veel services aan, wat opnieuw nauw verbonden is met die veelzijdigheid in planning en workforce management.

Op school hebben we enkele vakken gekregen waarbij change management aan bod kwam. Ook dat komt bij jullie sterk naar voren.  Planning kan voor grote veranderingen zorgen. Zoals Tinne in een eerder interview zei: planning raakt ondermeer de privé van mensen. Er worden beslissingen gemaakt die effectief invloed hebben op het personeel. Met planning is er sowieso een impact, dus dat vond ik wel mooi. Daarenboven kwam ik snel te weten dat Déhora een ruime waaier aan samenwerkingen heeft met bedrijven over verschillende industrieën heen. Wat wederom een meerwaarde biedt naar een student die op zich nog niet echt weet heeft van wat er nu effectief achter de schermen omgaat bij organisaties.

Nina plaete jobbeurs Déhora

Je stage loopt helaas naar het einde toe. Algemeen gezien, hoe was je stage?

Nina: De eerste periode was een beetje zoeken natuurlijk. Ontdekken hoe de organisatie in elkaar zit, welke taken er allemaal moeten gebeuren, welke klanten jullie hebben en uiteraard hoe er gewerkt wordt. Een beetje aftasten en elkaar leren kennen. Ik was ook zeer nieuwsgierig naar de samenwerking en dynamiek onder collega’s. Want op zich, taken en activiteiten wijzigen, maar de samenwerking tussen collega’s blijft de hele tijd hetzelfde. Na een korte inwerkperiode vond ik meteen mijn draai en voelde ik me thuis. Tijdens mijn stage heb ik al veel ervaring kunnen opdoen. Ik leer veel dingen, ik kan stappen zetten, dat geeft voldoening.

Welke wijze lessen en ervaringen zijn je bijgebleven?

Nina: Het meest leerrijk vind ik de dynamiek van werken in een organisatie die voortdurend in beweging is. Samenwerken, afstemmen, communiceren en organiseren om tot resultaten te komen. Het contact met collega’s, hoe belangrijk het is om te luisteren en dingen op te pikken en samen aan hetzelfde zeel trekken.

Ja, ik moet zeggen dat ik daar het meeste uit geleerd heb. Eindelijk ontdekken hoe het écht in zijn werk gaat, in plaats van die theorie op school. Zie ook naar sales en prospectie. We hebben op school wel een hele theoretische uitleg gekregen, maar de voorbije weken heb ik ondervonden hoe dat in zijn werk gaat in de praktijk. Maar natuurlijk weet ik dat mijn inzicht nog vrij beperkt is, 12 weken is relatief kort.

Tot slot heb ik ook veel geleerd over het vak van workforce management en planning, extra leuk is dat mijn stage in tandem loopt met mijn bachelorproef, die ook over planning gaat. Het is super motiverend om me in te werken en bij te leren over iets waar ik voor deze stage nog weinig inzicht in had.

Je had dus voldoende uitdaging?

Nina: Vast en zeker! Niet elke taak is even groot of neemt heel veel tijd in beslag maar het is altijd leerrijk. Al die kleine stukjes van de puzzel maken een groot geheel. Denk maar aan iets banaals als het format van een trainingspresentatie aanpassen. Dit is geen rocket science maar ik heb ondertussen wel de powerpoint aandachtig kunnen lezen, daar haal ik wederom nieuwe info uit. Ik zie altijd wel de meerwaarde van een opdracht. Dus uitdagingen zijn er genoeg bij Déhora.

Nina FBAA bijeenkomst

Mogen we zeggen dat je een échte Déhoriaan bent?

Nina: Dat kan je wel zeggen. Tijdens de hele stageperiode had ik het gevoel dat ik deel was van het team. Zeker de geweldige lunchpauzes zijn momenten om in contact te komen met elkaar. En de interesse is ook wederzijds. Ik krijg vragen over mijn stage, mijn achtergrond en mijn studie. Het is leuk dat ik niet gewoon “die stagiaire” was die binnen een paar maand weer vertrekt. Ik voel me thuis en gewaardeerd, wat dan ook weer zorgt dat ik hier elke ochtend met veel plezier binnenwandel.

Ook bij Luk, de directeur van de organisatie, geeft je een gevoel dat leren mag en dat er ruimte is om te groeien. Hij is heel toegankelijk en geïnteresseerd en gepassioneerd over alles wat hij verteld en dat werkt wel aanstekelijk. En dat gevoel heb ik bij het gehele team. En dan is er natuurlijk ook die onvergetelijke croque-wedstrijd (lacht).

Als afsluiter, je studeert af in september, waar zie je jezelf over een jaar?

Nina: Ik ben van plan om verder te studeren. Dat gaat nu richting internationale politiek.  Ik heb in deze studierichting al zoveel mogen en kunnen bijleren, moest ik later in de bedrijfswereld stappen zal ik daar mijn verdere ervaring wel halen. Ik wil nu eens iets anders proberen, een andere weg inslaan. Ik wil een andere uitdaging, iets dat me prikkelt. En dat is die internationale politiek wel. Dan kan ik later nog kiezen welke kant ik opga als ik werk.


Klaar voor een nieuwe stap in jouw carrière?

Zoek jij een toffe stageplek? Ben je klaar voor je eerste professionele ervaring? Wil je elke dag bijleren? Wil je afwisseling, vrijheid en toffe collega’s? Dan ben jij de stagiair die wij zoeken! Bekijk hier onze vacatures, en wie weet tot snel.
Bekijk alle stage vacatures bij Déhora

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Wil jij ook deel uitmaken van het Déhora team? Aarzel niet om ons te contacteren!