solliciteren bij Déhora gesprek
Solliciteren

Onmisbare survivaltips voor jouw sollicitatie bij Déhora

13 februari 2024
Elke organisatie is anders en elke sollicitatie verloopt uniek. Toch zijn er bepaalde aspecten van je sollicitatie waarop je je altijd kunt voorbereiden. Welke vragen kun je verwachten? Hoe gedraag je je tijdens het gesprek? Onze recruiters delen enkele onmisbare tips voor jouw sollicitatie bij Déhora.

Voorbereiden loont altijd

Of je nu een (jonge) starter, stagiair of ervaren professional bent, een goede voorbereiding voor je sollicitatiegesprek is essentieel. Tijdens het gesprek komen vragen vaak snel op je af, en je kunt niet altijd direct ter plekke antwoorden. Zorg dat je een passende sollicitatie-outfit klaar hebt liggen. Oefenen voor het sollicitatiegesprek is ook geen overbodige luxe. Sterker nog, het vermindert waarschijnlijk je zenuwen en helpt je meteen een goede en professionele indruk te maken. Dit vergroot natuurlijk je kansen op succes.

Op weg naar je sollicitatiegesprek

Als je bent uitgenodigd voor een gesprek op ons kantoor in Berchem of Buggenhout, zorg dan dat je precies weet waar je moet zijn. Vraag onze recruiter naar het exacte adres van Déhora en waar je je moet melden. Durf gerust om een gedetailleerde routebeschrijving te vragen, zodat je zeker op tijd aankomt. Als je met de auto komt, houd er dan rekening mee dat je waarschijnlijk eerst een parkeerplaats moet vinden.

Vertrek bovendien op tijd en kom zeker niet te laat. Sollicitanten worden stipt op tijd verwacht! Maar ook niet een halfuur te vroeg. Kijk op voorhand op Google maps of Waze hoe lang je ongeveer onderweg zal zijn. Bouw wat extra tijd in en houd rekening met eventuele verkeersdrukte.

Tot slot, vraag naar de naam van je gesprekspartner. Bewaar het algemene telefoonnummer van Déhora (of het mobiele nummer van onze recruiter) in je telefoon. Zo kun je ons altijd bereiken als je toch wat later zou zijn.

Werken bij Déhora Consultancy Group

Het verloop van jouw sollicitatie

Hoera! Je hoort dat je bent uitgenodigd voor het gesprek! Maar hoe verloopt zo’n sollicitatiegesprek nu eigenlijk? Zijn er bijvoorbeeld bepaalde situaties die tijdens een gesprek altijd plaatsvinden? Dit is het klassieke verloop van een sollicitatie bij Déhora:

 • Ontvangst: Je arriveert op tijd bij Déhora en belt aan. Adem rustig en laat je zenuwen achter bij de deur. You can do this! Een van onze medewerkers zal je hartelijk verwelkomen en je een drankje aanbieden. Voel je niet verplicht om het aan te nemen. Daarna zul je waarschijnlijk even moeten wachten. Aarzel niet om te vragen waar het toilet is. Liever nu dan later.
 • Eerste contact:Het moment is daar! Je maakt kennis met onze recruiter, schudt stevig (maar niet te stevig) de hand en stelt jezelf voor. Hij of zij begeleidt je naar een van onze rustige vergaderruimtes.
 • Tijd voor het gesprek: Hier draait het uiteindelijk om. Je stelt jezelf voor, waarna onze recruiter hetzelfde zal doen. In een open gesprek leren we meer over elkaar. Wie ben jij? Wat is jouw achtergrond? Wat zijn jouw ambities? Wie is Déhora? Wat doen we? En waarom kunnen we iemand zoals jij goed gebruiken? De gebruikelijke vragen komen aan bod. Vergeet niet om zelf ook vragen te stellen tijdens het gesprek.
 • Extra gesprekspartner: Afhankelijk van de vacature kan een van onze collega’s zich bij het gesprek voegen. We gaan dieper in op de functie en de inhoudelijke thema’s waar je mee te maken kunt krijgen. Jij kunt op jouw beurt kennismaken met een mogelijke toekomstige collega.
 • Afronding: Ook het afronden is belangrijk. Blijf niet te lang doorpraten omdat je enthousiast bent en onze recruiter luistert. Heb je het belangrijkste gezegd? Heb je je vragen gesteld? Rond dan positief af. Onze recruiter begeleidt je tot aan de deur en jullie nemen vriendelijk afscheid van elkaar. Er worden altijd duidelijke afspraken gemaakt rond mogelijke vervolgstappen. Zullen wij jou contacteren? Laat jij ons iets weten? Plannen we een vervolggesprek in?

10 onvermijdelijke vragen

Een sollicitatiegesprek bij Déhora is in de eerste plaats een dialoog, geen kruisverhoor. Toch is het van groot belang dat we elkaar in korte tijd goed leren kennen. Daarom zullen we je uiteraard enkele vragen stellen. Elke persoon is uniek en elk gesprek verloopt anders, maar bepaalde vragen komen vrijwel altijd aan bod. Hier zijn de onvermijdelijke vragen waarop je je goed kunt voorbereiden:

 1. Vertel eens wat over jezelf: Wie ben je en wat drijft jou?
 2. Professionele achtergrond: Welke studies heb je gevolgd en wat is je werkervaring?
 3. Hoe ben je bij Déhora terechtgekomen: Wat trok je aan in ons bedrijf?
 4. Interesse: Wat spreekt je aan in onze bedrijfscultuur?
 5. Kennis over Déhora: Wat weet je al over ons? (Dit toont je interesse en voorbereiding.)
 6. Motivatie voor deze job: Waarom wil je graag bij Déhora werken?
 7. Sterke en minder sterke punten: Wat zijn jouw kwaliteiten en waarin wil je je nog ontwikkelen?
 8. Toekomstambities: Waar zie je jezelf over vijf jaar? Wat zijn je carrièredoelen?
 9. Verwachtingen rond verloning: Heb je specifieke verwachtingen wat betreft salaris en arbeidsvoorwaarden?
 10. Vragen voor ons: Heb je nog vragen voor ons? (Dit getuigt van interesse en betrokkenheid.)

Je kennismaking met Déhora en solliciteren

Enkele bonustips voor tijdens je gesprek

Onze recruiters geven je nog enkele do’s en don’ts mee voor tijdens het gesprek.

 • Zet je gsm uit: Laat hem zelfs niet op trilstand staan. Zo word je niet afgeleid tijdens het gesprek.
 • Lichaamstaal en houding: Vermijd defensieve lichaamstaal, zoals armen over elkaar en gekruiste benen. Let erop dat je niet onbewust met je pen speelt of op je nagels bijt. Blijf ontspannen en professioneel.
 • Maak oogcontact: Oogcontact straalt zelfvertrouwen, vertrouwen en interesse uit. Bij een gesprek met meerdere personen, wissel het oogcontact af.
 • Praat rustig en duidelijk: Neem de tijd om vragen te beantwoorden. Dit maakt je beter verstaanbaar en komt ontspannen over. Geef ook rustmomenten in je antwoorden, zodat wij ze goed kunnen verwerken.
 • Concreet en duidelijk antwoorden: Ga dieper in op vragen. Gebruik voorbeelden om je vaardigheden te illustreren. Als we bijvoorbeeld vragen of je stressbestendig bent, vertel dan over een situatie uit het verleden. Vermijd vaag taalgebruik zoals ‘mmm’, ‘ik weet het niet’ of ‘euh’.
 • Onderbreek niet: Laat je gesprekspartners hun verhaal afmaken en wacht netjes op je beurt om te antwoorden. Luister actief voordat je reageert.
 • Toon je enthousiasme: Ook al zijn het dezelfde vragen als bij andere sollicitatiegesprekken, laat zien dat je gemotiveerd en opgewekt bent. Wij zoeken iemand die graag bij ons wil werken! ?

Na afloop van je sollicitatie

Het gesprek zit erop! Wat de uitkomst ook is, zorg ervoor dat je na het gesprek overdag telefonisch bereikbaar bent voor nieuws. Als je twee weken na ons gesprek nog geen bericht hebt ontvangen, neem dan gerust zelf contact op. Dit toont jouw oprechte interesse

Afhankelijk van hoe het sollicitatiegesprek verliep, zijn er nu drie mogelijke scenario’s:

Je hebt de job! In het allerbeste geval ben je meteen geselecteerd en heb je de job! Onze recruiter zal je contacteren met positief nieuws en je uitnodigen om praktische zaken te regelen, zoals het ondertekenen van je contract.

Tweede gesprek: Meestal gaat het niet zo snel. Je krijgt wellicht het bericht dat we je graag willen uitnodigen voor een volgende ronde of een tweede gesprek. Ook dit is geweldig nieuws! Het betekent dat jij een van de finale kandidaten bent voor onze vacature. Een tweede gesprek biedt ruimte voor andere onderwerpen. Verwacht een uitgebreide kennismaking met het team en concrete voorstellen over de job. Durf ook kritische vragen te stellen: Wat zijn de positieve of uitdagende aspecten van de job? Zoek uit welke verantwoordelijkheden je krijgt. Vermijd dezelfde vragen die je al tijdens het eerste gesprek hebt gesteld; dat komt weinig creatief en ongeïnteresseerd over.

Geen jobaanbieding: Helaas kan het voorkomen dat je na een eerste (online) gesprek geen jobaanbieding ontvangt. Misschien passen we professioneel niet op dezelfde golflengte, liggen de verwachtingen te ver uiteen, of is er een andere kandidaat die beter bij onze organisatie past qua persoonlijkheid en/of ervaring. Belangrijkste advies: neem een afwijzing niet persoonlijk. Zie het als een leermoment en durf om feedback te vragen. Leer uit je ervaring en ga op zoek naar nieuwe kansen!

Test deze tips in de praktijk!

Hebben deze geweldige tips je klaargestoomd voor een sollicitatie bij Déhora? Bekijk onze vacatures en solliciteer. We kijken er naar uit om kennis met je te maken!

Laten we kennis maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Heb je een vraag over een vacature? Wil je meer weten over Déhora? Aarzel niet om ons te contacteren!