Kwaliteiten van een personeelsplanner of workforce manager
Solliciteren

Jouw sollicitatiegesprek bij Déhora voorbereiden: 5 must do’s

15 april 2023
Zijn we overtuigd van jouw sollicitatie en motivatie? Dan nodigen we je zeker uit voor een eerste (digitale) gesprek. Maar opgelet, je krijgt maar één keer de kans voor een eerste indruk. Dus bereid je zeker goed voor op het kennismakingsgesprek. Ontdek hier enkele tips van onze recruiters.

 

1. Ga op vooronderzoek

Uiteraard heb je al eens gekeken naar de bedrijfswebsite van Déhora, toch? Lees meer over onze visie en missie en ontdek welke diensten en oplossingen wij aanbieden. Ga zelf na wat onze dienstverlening en mensen zo uniek maakt. Neem een kijkje bij onze opdrachtgevers en zie in welke sectoren we zoal actief zijn.

Ben je al een trouwe volger van onze socials? Zo niet, rep je als de bliksem naar de Déhora Linkedin en Instagram. Check ook zeker je gesprekspartners op social media, zodat je weet wie je straks voor je hebt – en welke positie die persoon bij Déhora heeft. Aarzel niet om te connecten!

2. Weet goed voor welke functie, en waarom je solliciteert

In de eerste plaats is het belangrijk dat jij een goed beeld hebt van de functie waarnaar je solliciteert. Is de inhoud van de functie niet helemaal duidelijk? Aarzel dan zeker niet om ons nog even op te bellen. Durf om extra uitleg te vragen. Luister aandachtig. Want op basis van de vacature gaan wij je vragen stellen over je sterke en je minder sterke punten. Het is vervolgens aan jou om ons te overtuigen van je enthousiasme en je toegevoegde waarde voor de functie en ons team.

Daarnaast willen we natuurlijk weten waarom jij je kandidaat stelt voor deze job bij Déhora. Is het omdat de job goed betaalt? Ben je geprikkeld door de inhoud van de job? Solliciteer je omdat je niet tevreden bent bij je huidige werkgever? Of zie jij het als een logische stap in je verdere carrière? Kortom, wat is jouw ‘waarom’?

Je kennismaking met Déhora en solliciteren

3. Bedenk alvast enkele goede vragen

Wij hebben ongetwijfeld heel veel vragen, maar we willen graag een gesprek, geen verhoor. Een sollicitatiegesprek is voor ons een open dialoog waarin wij graag ontdekken wie je bent en wat jouw troeven zijn. Wij gaan op zoek naar de persoon achter je cv en motivatie.

Zonder twijfel zullen wij het met veel passie hebben over onze organisatie, onze projecten en de mensen achter Déhora (je kan het ons echt niet kwalijk nemen). Maar niets is zo flauw als een sollicitant die vervolgens zelf geen enkele vraag heeft. Jij wilt toch ook weten of de job en de organisatie voor jou de juiste zijn? Ga de dialoog aan en toon ons je interesse. Wil je meer weten over de vrijdagmiddag borrel? Of ben je benieuwd naar de Déhora teams? Gewoon vragen! Aarzel niet om inhoudelijke vragen te stellen. Zo weten wij of jij je goed hebt ingelezen.

4. Dress to impress

We zeggen altijd: dress for the occasion, maar blijf jezelf.

Desalniettemin is het belangrijk dat je een goede indruk maakt door middel van je uitstraling én je houding. Dit geldt voor zowel een face-to-face gesprek, als voor een online kennismaking. Zorg ervoor dat je haar netjes zit, je kleren proper zijn. Geef ook aandacht aan je schoenen. Kies voor een outfit waarin jij je goed voelt, maar die bij Déhora past. Een joggingpak of een gescheurde jeansbroek stellen we maar matig op prijs. Een driedelig maatpak of een mantelpakje zijn dan weer too much. Bij Déhora is ‘business casual’ de dresscode.

Twijfel je over je outfit? Je kan zelf wat research uitvoeren. Surf eens rond op onze website(s). Hoe zien onze collega’s eruit? Welke kledij dragen zij? Als jij je daar op afstemt, zit je altijd veilig. (tenzij je je baseert op ons 80’s themafeest ter gelegenheid van 35 jaar Déhora)

35Y Déhora feest

5. Bonustip: Google jezelf eens

Wees maar zeker dat wij dat zullen doen. Ook speuren we eens rond op sociale netwerksites. En het internet is helaas onverbiddelijk. Veel van de dingen die jij online doet en zegt laat sporen achter. Vlak voor ons gesprek kan je daar helaas niet zo veel meer aan doen. Maar zo weet je in elk geval wat wij misschien zijn tegengekomen. Gênante foto’s van je studentendoop? Onbeschaafde of verhitte opmerkingen onder een HLN artikel? Een post waarin jij laat weten dat je na elk weekend een ongelofelijke kater hebt? Google jezelf dus eens net voor je vertrekt. We weten heus wel dat iedereen een privé leven heeft, maar bij sommige dingen zullen we zeker vragen stellen.

Wat denk je, klaar voor een kennismaking?

Ben je klaar voor een carrièretransformatie? Bij Déhora bieden we je de mogelijkheid om je stempel te drukken in de branche. We bieden een omgeving die innovatie bevordert en waar je de kans krijgt om te groeien. Ontdek de kansen die op je wachten bij ons bedrijf en solliciteer vandaag nog!

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Heb je een vraag over een vacature? Wil je meer weten over Déhora? Aarzel niet om ons te contacteren!