Dehora Luca
Ontmoet het team

Meet Luca: WFM consultant met een passie voor wiskunde

20 januari 2022
Van planners en workforce consultants tot software experts. Bij Déhora hebben we heel wat expertise alles in huis. Maak kennis met Luca, workforce planner met een passie voor sport en wiskunde.

 

Workforce planner! Wat doe je precies bij Déhora, Luca?

Mijn opdracht als personeelsplanner bij Déhora is erg uitgebreid. Maar kort gezegd help ik organisaties bij allerlei operationele vragen rond personeelsplanning. Ik maak bijvoorbeeld mee de planning, of ik begeleid organisaties bij verandering naar nieuwe werkwijzes. In mijn geval help ik zelfs bij de implementatie van planningsoftware. Zo verzorg ik bijvoorbeeld trainingen en online coaching sessies om de nieuwe methodes onder de knie te krijgen. Tot slot kunnen klanten bij mij terecht met allerlei technische en functionele vragen.

Het is heel tof om op die manier nauw samen te werken met verschillende medewerkers van de klant. Zo leer je in de praktijk wat er leeft en speelt inzake personeelsplanning, en op welke wijze er achter de schermen wordt gewerkt. Op die manier doe je ook heel veel ervaring op. Kortom, elke opdracht en elke klant biedt weer andere uitdagingen en kansen.

Vertel wat meer over je achtergrond?

Ik ben afgestudeerd als bachelor leerkracht in wiskunde en sport, aan Universiteit Antwerpen. Aansluitend behaalde ik een master in opleidings- en onderwijskunde. En net zoals veel studenten op de rand van afstuderen wist ik niet meteen waar of hoe ik wilde gaan werken.

Tijdens het schrijven van mijn eindwerk keek ik wel al wat rond op jobsites. Op de één of andere manier kwam ik uiteindelijk bij Déhora terecht. De vacature, een mooie mix tussen analytisch denken en problem solving, wekte meteen mijn interesse. Ik besloot om contact op te nemen. En zo kwam ik best snel bij de Déhora familie terecht. Inmiddels werk ik hier al 3 jaar, wat vliegt de tijd. Heel leuk is dat ik als werkstudent nog bij Zorgbedrijf Antwerpen heb gewerkt, toen al een klant van Déhora.

Van welke werkzaamheden krijg jij energie, Luca?

Raar maar waar, ik krijg een boost van het oplossen van uitdagingen. Soms zelfs in het heetst van de strijd. Het kan gebeuren dat je last minute de planning van een héle afdeling moet herzien. Ingeplande diensten moet je opvangen door medewerkers, gaten moet je invullen. En soms moet je schuiven met geplande activiteiten. Op zo een moment zit je even met de handen in het haar, maar het is geweldig als je dan toch tot een passende oplossing komt waarmee je klant geholpen is. Maar dat is deels de rol van een workforce planner. Zoals we altijd zeggen: Keep calm and let the planner handle it.

Déhora luca telefoon

Luca, op welk bereikt resultaat ben jij trots?

Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat “trots zijn op bepaalde resultaten” door de jaren heen een andere invulling heeft gekregen. Voor mij persoonlijk, was het niet eenvoudig om in het begin ergens echt trots op te zijn. Het was mijn doel om elk project goed af te ronden, en om het daaropvolgende project nòg beter te doen. Soms lukt dat, soms iets minder. Elke overwinning ziet er anders uit, want elk project is anders. Maar algemeen, ik ben erg trots op de wijze waarop ik de voorbije drie jaren ben gegroeid bij Déhora. Als persoon en professioneel.

Hoe ziet je doorsnee werkdag er uit?

Elke dag biedt iets anders. Enerzijds afhankelijk van je project, anderzijds omdat de job van workforce planner op zich al veelzijdig is. In een eerste project, bij Interparking,  was ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van het zogenaamde zelfroosteren. En dit betekende veel communiceren over knelpunten en medewerkers motiveren om goed te plannen. Andere dagen was het mijn taak om aanpassingen in de dagplanning op te vangen. Denk maar aan ziektes, last-minute vakantiedagen, opleidingen inplannen, enzovoort..

Bij Basic fit was ik actief als centrale planner en maakte ik de planning van flexibele host en hostesses in verschillende regio’s, zo een 80 clubs. Dit zijn medewerkers die geen vaste club hebben, maar in meerdere clubs (per regio) kunnen inspringen als er iemand afwezig is. Bij het Rode Kruis. Af en toe geef ik ook zelf trainingen rond personeelsplanning en zelfroosteren, en ik stuur zowel Nederlandstalige als franstalige medewerkers aan.

Op dit moment verzorg ik voornamelijk implementaties bij nieuwe software klanten. Elke week heb ik contact met meer dan 10 verschillende opdrachtgevers om hen te helpen bij vragen, om opleidingen te geven, om medewerkers te stimuleren. Samengevat: de begeleiding en de opvolging van het implementatie traject van A tot Z.

Wat zou je graag nog met Dehora willen bereiken?

Ik zou graag eens voor de eerste keer de befaamde Déhora Family day meemaken! Door omstandigheden is deze een aantal keer verplaatst. Hopelijk kan de Family Day volgend jaar gewoon plaatsvinden. Daarnaast wil ik vooral mezelf als consultant en planner blijven ontwikkelen. Er komen regelmatig nieuwe projecten en uitdagingen voorbij Déhora, en daar kan ik telkens heel veel uit leren. Ervaringen uit voorgaande projecten neem ik altijd mee naar en volgende. En op die manier tracht ik altijd beter voorbereid een nieuw project te kunnen aanvatten.

Luca en kaatje Déhora

Waarin wil jij je verder ontwikkelen?

Ik stel niet echt vaste doelen voorop voor mezelf, maar ik probeer op het einde van een werkweek na te denken wat ik anders of beter had kunnen doen. Vooral uit gezamenlijke meetings met collega’s leer ik altijd veel bij. Dit kan van communicatie, projectmanagement tot klantenrelaties gaan. Ik ben van mening dat je altijd van iedereen wel iets kan bijleren wat jezelf beter maakt in je job of op persoonlijk vlak.

Hoe ervaar je werken bij Déhora?

Voor mij is werken bij Déhora heel divers. Elke werkdag kan verschillend zijn, maar vooral veel contact met de klant. Persoonlijk is dat iets wat ik graag doe: mensen helpen. En verder, natuurlijke en geweldig team hé! Als jonge gast krijg je hier zoveel kansen en toffe omkadering.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd probeer ik vooral veel sportief bezig te zijn. Ik doe op dit moment aan veldvoetbal, zaalvoetbal en tennis. Daarnaast maak ik zoveel als mogelijk tijd vrij te voor onze huisdieren. Vorig jaar ben ik eens op kookles geweest, maar dat was niet actief genoeg voor mij.

Luca, nog een afsluiter?

Workforce planning of personeelsplanning is een vak apart. Grotendeels door de diversiteit in activiteiten en vaardigheden. Een planner doet bijvoorbeeld véél meer dan enkel het oplossen van een puzzel, of roosters maken. En die veelzijdigheid maakt de job van workforce planner sexy. Maar het is geen job voor iedereen. Als planner ben je ook creatief en inventief bezig, omdat je oplossingen moet zoeken.

Transformeer bedrijven als consultant bij Déhora

Ben je klaar om bedrijven te transformeren met je consultancy vaardigheden? Help jij onze opdrachtgevers met hun WFM challenges? Bij Déhora krijg je de kans om bedrijven te helpen innoveren en groeien. Bekijk onze consultancy vacatures en word deel van ons succesverhaal!

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Heb je een vraag over een vacature? Wil je meer weten over Déhora? Aarzel niet om ons te contacteren!