Jef family day
Ontmoet het team

Meet Jef: software consultant en projectmanager

20 mei 2022
Enkele jaren geleden liep hij nog stage bij Déhora. Met veel ambitie en een rugzak vol ervaring vond hij uiteindelijk zijn weg weer terug naar Déhora. En wat zijn we daar blij om! Maak kennis met Jef, onze kersverse APS software consultant. Wie is hij? Wat doet hij? Wat drijft hem? Lees mee.

Jef, welkom terug! Stel jezelf eens kort voor?

Jef: Ik ben uiteraard Jef, 27 jaar oud. Ik kom uit Essen, het noorden van Antwerpen. Een tweetal jaren geleden ben ik naar Borgerhout verhuisd. In mijn vrije tijd ben ik veel met sport bezig. Zo speel ik erg graag voetbal en ga ik ook heel graag naar voetbal kijken. Het liefst van al wedstrijden van Beerschot, die andere ploeg van ’t stad. Daarnaast ga ik regelmatig padellen. En ik heb geen huisdieren, mocht dat interessant zijn.

APS software consultant klinkt fancy! Maar wat is APS?

Jef: Dat is het ook wel hoor! Om te beginnen staat APS voor Advanced Planning en Scheduling. En zoals de naam het zegt, gaat het over zeer geavanceerde software. Met name beslissingsondersteunende software voor ingewikkelde planningsvraagstukken. Onder de motorkap zitten krachtige wiskundige algoritmes om ondermeer de impact van beslissingen te voorspellen en scenario’s uit te werken. Lang verhaal kort: ideaal voor grote organisaties met veel dynamiek, onvoorspelbaarheid, veel medewerkers met uiteenlopende kwalificaties, veel randvoorwaarden, enzovoort.

Allokes! En wàt doe jij nu exact?

Jef: Ik maak deel uit van het team van ‘architecten’ van deze software. Wij modeleren een oplossing op maat van onze opdrachtgevers. Belangrijke nuance daarbij is dat ik geen programmeur ben, en dus niet in code duik.  Wél gaan wij aan de slag met allerlei bouwstenen en algoritmes, waarmee we een specifieke klantoplossing samenstellen. We vertalen de klantvraag naar de voor hen best mogelijke planningsoftware.

Foto softwareteam

Helder! Vertel eens wat meer over je achtergrond?

Jef: In 2017 behaalde ik mijn Master in de toegepaste economische wetenschappen aan KU Leuven. Ik was geboeid door supply chain, zowel in productie als in logistiek. En daar wilde ik wat mee doen. Vanuit je studies krijg je echter enkel theorie mee, en ik had nog geen voeling met de praktijk. Dus ging ik op zoek naar een traineeship om mezelf verder te ontwikkelen. Zo kwam ik als management trainee terecht bij Distrilog. Daar heb ik uiteindelijk vier jaar gewerkt als onder andere project manager en site manager. Maar op een gegeven moment was het tijd voor een andere uitdaging.

En hoe ben je dan bij Déhora terechtgekomen? 

Jef: Ongeveer 6 jaar geleden heb ik een maand stage gelopen bij Déhora. Ik kende de organisatie dus al goed en wist dat het erg leuk is om hier te werken. Na mijn job in de logistieke sector wilde ik wat meer op projectbasis werken, en iets dichter bij huis. Op basis van een openstaande vacature kwam ik opnieuw in contact met Déhora. Na enkele toffe gesprekken bleek de liefde nog steeds wederzijds. Ik nam de stap om Déhoriaan te worden.

Van welke werkzaamheden krijg jij energie?

Jef: Ik vind het heel tof om samen met klanten op zoek te gaan naar oplossingen. Zelfs voor de meest uitdagende vraagstukken. Het geeft heel veel voldoening om uiteindelijk tot een passende puzzel te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. Dat hele proces van vragen en zoeken, uitdagen en uitwerken, daar haal ik energie uit. Ik vind het fijn om samen ergens naartoe te groeien.

Is er een resultaat waar je trots op bent?

Jef: Daarvoor is het nog nét iets te vroeg, maar er komen wel een aantal mooie dingen aan. We gaan bijvoorbeeld met Mensura een tweede fase in met onze software. Het basismodel staat als een huis, en nu gaan we dit uitbreiden met capaciteitsplanning en forecasting. Daar kijk ik enorm naar uit, en daar gaan we ook erg veel uit kunnen leren.

Jef Déhora

Wat zou je graag nog met Déhora willen bereiken?

Jef: Ik hoop in de eerste plaats het modeleren volledig onder de knie te krijgen, dit zal nog wel een aantal maanden duren denk ik. Vervolgens hoop ik te groeien in projectmanagement en de begeleiding van klanten. Ik hoop op termijn een rol met meer verantwoordelijkheid te krijgen binnen bepaalde projecten.

Jef, hoe ziet je doorsnee werkdag er uit?

Jef: Heel veel afwisseling, maar dat hoor je wel vaker bij Déhora hé.  We hebben regelmatig gesprekken met opdrachtgevers over nieuwe features, of soms over bugs in huidige releases. Daarnaast modeleer ik een groot stuk van de dag en dat combineer ik op dit ogenblik met een deeltijds planningsopdracht bij het GVB. Dat is het openbaar vervoer in Amsterdam. Samen met mijn collega Shauni bieden we ondersteuning op planningsvlak.

Hoe ervaar je werken bij Déhora?

Jef: Zeer positief en open. Ook compleet anders dan mijn voorgaande werkervaring. En dat is exact waar ik naar op zoek was. Déhora is een jong, enthousiast en super gemotiveerd team. Iedereen neemt zijn of haar verantwoordelijkheid, en er is veel ruimte voor éigen inbreng en kennis. Die manier van werken waardeer ik enorm. Verder zijn het ook gewoon erg leuke collega’s, en zit het hier qua werksfeer zeker wel snor.

Wat doe je in je vrije tijd?

Jef: Ik geef één keer per week bijles aan kindjes in een kansarm gezin, in Deurne. Ik help de kinderen met het maken van hun huiswerk. Voor de rest ga ik zoals gezegd veel naar voetbal kijken en speel ik zelf voetbal op vrijdag.

Als afsluiter, enkele handige tips voor workforce consultants (in spe)?

Jef: Een algemene tip die ik kan geven is: doe waar je je goed bij voelt en gun jezelf om voldoende te leren. Durf voldoende assertief te zijn om aan te geven wanneer je iets niet leuk of te moeilijk vindt.

Klaar voor een job als software architect?

Heb jij net zoals Jef zin in een toffe uitdaging als software consultant? Wil je graag werken in een fijn en gezellig team? Zoek je een job waarin je elke dag kan bijleren, en waarbij jouw inzet ertoe doet? Wij zoeken steeds nieuwe collega’s’!

Bekijk alle vacatures

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Wil jij ook deel uitmaken van het Déhora team? Aarzel niet om ons te contacteren!