Dennis Verheyen software consultant Déhora
Ontmoet het team

Maak kennis met Dennis! Software consultant bij Déhora

7 december 2023
Dennis maakt al sinds 2020 deel uit van het Déhora team: eerst als planner, dan als software consultant, momenteel ook als projectmanager. Lees hier hoe zijn carrière bij Déhora vorm kreeg en waarom hij werken bij Déhora zo geweldig vindt.

 

Hi Dennis, stel jezelf eens voor 😊

Dennis: Natuurlijk! Ik ben Dennis en Ik werk intussen al 3,5 jaar als software consultant bij Déhora. Tussendoor heb ik ook enkele projecten uitgevoerd als operationeel planner. Ik woon sinds 2 jaar in Antwerpen.

Software consultant, klinkt uitdagend! Wat doe je precies bij Déhora?

Dennis: Mijn focus ligt op de implementatie en het uitvoeren van technische en functionele analyses binnen verschillende softwareprojecten. Dit omvat het nauwkeurig in kaart brengen van klantbehoeften, het configureren van oplossingen, het verzorgen van trainingen en doorlopende ondersteuning tijdens de uitvoering van het project. Ik werk zowel aan Icron-projecten als aan onze nieuwe software, Planpoint.

Hoe ga je te werk wanneer er een nieuw project binnenkomt?

Dennis: We vertrekken altijd uit de vraag van de klant. Het begint altijd met een diepgaand gesprek om de exacte behoeften van de klant te begrijpen. Wat hebben ze nodig en wat zijn hun specifieke eisen? Vervolgens stellen we een gedetailleerde functionele analyse op en creëren we een projectplan waarin staat beschreven welke stappen op welk moment worden uitgevoerd.

We documenteren eerst deze behoeften, gaan vervolgens over tot de configuratie van de software, verzorgen de trainingen en blijven de klant ondersteunen tijdens de uitrol van het project. Tegelijkertijd bespreken we intern mogelijke bugs en uitbreidingen in Planpoint met onze scrum master en softwareontwikkelaars om het platform te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de klant.

Wat maakt deze rol zo boeiend voor jou?

Dennis: Wat het zo spannend maakt, is de diversiteit van projecten en het feit dat we software-oplossingen vanaf nul opbouwen voor verschillende klanten. Elk project is uniek en vereist een gepersonaliseerde aanpak, wat zorgt voor continu leren en creatieve oplossingen bedenken. Het geeft enorm veel voldoening om klanten te voorzien van op maat gemaakte software die echt aan hun behoeften voldoet. Het kan ook erg uitdagend zijn.

Déhora werken op kantoor

Hoe ga je om met de uitdagingen tijdens deze projecten?

Dennis: Uitdagingen zijn er altijd, vooral als het gaat om het bouwen van software vanaf nul. Of wanneer er nieuwe dingen gemaakt moeten worden. Het vereist geduld, teamwork en doorzettingsvermogen. We werken nauw samen met onze ontwikkelteams om problemen op te lossen en de software voortdurend te verbeteren. Het is een continu proces van leren en groeien.

Uiteraard! Dennis, hoe ben je ook weer bij Déhora terechtgekomen?

Dennis: Na mijn studie Handelsingenieur stond ik voor diverse mogelijkheden. Ik solliciteerde in verschillende sectoren en ontdekte toen de vacature van Déhora. Het sprak me direct aan, dus stuurde ik mijn CV op. Gelukkig nam Laura, onze recruitment consultant, contact op na mijn inzending. Het sollicitatieproces verliep erg prettig en vlot

Hoe was je eerste indruk tijdens het sollicitatieproces?

Dennis: De eerste ontmoeting was met Laura, gevolgd door een gesprek met Luk, waar hij me Déhora en de lopende projecten voorstelde. Zijn enthousiasme was aanstekelijk en maakte me erg enthousiast over het verdere sollicitatieproces. Ik kreeg ook een demo van alle software en verdere uitleg over de projecten, wat me een goed beeld gaf van wat me te wachten stond. Ik kon ook meteen kennis maken met de andere teamleden.

Het enthousiasme van Luk en de andere collega’s heeft me over de streep getrokken. De mensen spraken met veel passie en energie over de diverse projecten die gaande waren. Het werd ook snel duidelijk dat hij jonge starters aanmoedigt om het beste in zichzelf te geven. Dat is ook nodig want Déhora zet jonge starters eveneens in op grote projecten. Dit biedt vele kansen en groeimogelijkheden en zo kan ieder van ons zich optimaal ontwikkelen in hun expertise.

Déhora family day

Mooi om te horen Dennis! Van welke werkzaamheden krijg jij energie?

Dennis: Het actief zoeken naar oplossingen, vooral in samenwerking met klanten, is waar ik echt energie uit haal. Met de implementatie van Planpoint kan ik nu ook trainingen geven. Het kan uitdagend zijn wanneer er problemen opduiken of klanten vragen om nieuwe functionaliteiten, maar het bedenken van oplossingen en samen met collega’s een functionele analyse maken geeft me een enorme boost. Het geeft voldoening als we klanten optimaal kunnen ondersteunen en verbeteren met onze softwareoplossingen.

Jij bent betrokken bij de projecten van begin tot einde, nietwaar?

Dennis: Absoluut! Bij kleinere projecten zoals thuisdiensten werk ik zelfstandig of met één collega. Bij grotere projecten, zoals bij AZ Sint-Lucas, verdelen we het werk onder consultants. Het diverse karakter van mijn werk, variërend tussen Icron en Planpoint, zorgt voor een constante bron van motivatie. Het samen met collega’s zoeken naar oplossingen is heel stimulerend. Ik geef ook regelmatige trainingen aan klanten, het is supertof om rechtstreeks met de eindgebruikers in contact te komen – zeker als ze na zo een training zien hoe hard we hen gaan helpen.

Op welk professioneel resultaat ben je trots Dennis?

Dennis: In principe élk softwareproject dat goed wordt voltooid, een klant die live gaat, of een enhancement die goed live gaat. Maar in het bijzonder ben ik ook trots op mijn alleréérste project, en dat was geen softwareproject. Samen met Kevin heb ik de tot dan onbestaande functie van operationeel planner uitgebouwd bij Otary.

Op dat moment had Otary nog geen eigen planningsafdeling en werd dit door techniekers gedaan naast hun reguliere taken. Het was duidelijk dat er behoefte was aan een fulltime planner. Na onze opdracht kon Otary snel een fulltime planner aannemen, geweldig. Vanuit die plannersopdracht bij Otary ben ik doorgegroeid naar het softwareteam. Die eerste opdracht gaf me weer een breder inzicht in personeelsplanning.

Wat motiveert jou het meest in je werk?

Dennis: Vooral de mogelijkheid om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat onze oplossingen echt een verschil maken voor de klant. Het zien van groei, zowel bij mezelf als bij mijn collega’s, geeft me enorm veel motivatie.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken met Déhora?

Dennis: Ik heb nog heel wat doelen bij Déhora! Enerzijds wil ik blijven bijdragen aan nieuwe projecten, of het nu gaat om softwareontwikkeling of het verder uitbouwen van Planpoint. Daarnaast wil ik blijven groeien en leren, vooral op gebieden als SQL-query’s en het uitvoeren van functionele analyses voor grootschalige projecten.

En in dat laatste wil jij je nog verder ontwikkelen?

Dennis: Absoluut. Ik wil mezelf verder ontwikkelen in het uitvoeren van analyses voor klanten. Denk aan het vinden van oplossingen, vooral bij grotere projecten waarbij we Planpoint aanpassen aan specifieke behoeften van de klant. Dat is waar ik me verder in wil verdiepen.

Werken bij Déhora - Dennis software consultant

Seg Dennis, hoe zou jij werken bij Déhora omschrijven?

Dennis: Déhora is een fantastische organisatie. Het is een mix van jonge en ervaren collega’s, wat zorgt voor een perfecte balans tussen vernieuwing, drive en expertise. Ik leer enorm veel van mijn ervaren collega’s en vind het geweldig om met hen samen te werken. Daarnaast hebben we een open en ondersteunende cultuur, waarbij iedereen altijd beschikbaar is voor vragen en extra ondersteuning. We staan als team ook dicht bij de directeur, dat is een enorm voordeel. Het is elke dag een plezier om hier te kunnen werken. Nieuwe collega’s komen dus zeker goed terecht en kunnen rekenen op geweldige begeleiding.

We zijn intussen een team van bijna 50 medewerkers. Maar dat staat volledig los van de grootte van de projecten. Er zijn al enkele grote klanten de revue gepasseerd en dat zorgt voor extra motivatie om het volgende grote project met beide handen vast te grijpen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Dennis: In mijn vrije tijd speel ik graag voetbal, ongeveer 2 à 3 keer per week, bij een lokale club in Emblem. Verder geniet ik van het samenzijn met vrienden, lekker eten en drinken. Daarnaast vind ik family-time ook zeer belangrijk. Onze familie organiseert regelmatig familiefeesten waar ik ook zeer graag bij ben.

Ik ga ook zeer graag op vakantie, maar ja natuurlijk heel veel mensen reizen graag. Een droombestemming heb ik niet meteen. Ik weet wel dat mijn bucket-list nog mooi gevuld is. Senegal zal ik aan het einde van dit jaar kunnen afvinken. Dat is wel een stukje een droombestemming natuurlijk.

Dennis, heb je nog wat handige tips voor toekomstige software consultants?

Dennis: Absoluut. Ik denk dat het belangrijk is om niet bang te zijn voor een uitdaging. Als je start als softwareconsultant, is het cruciaal dat je graag leert en in jezelf gelooft.

Het is essentieel dat je absoluut niet laat afschrikken door de pittige functiebeschrijving. Het kan uitdagend lijken, maar Déhora biedt je alle tijd en ondersteuning om goed van start te gaan. Als het in het begin wat overweldigend is, kan het tempo aangepast worden. Er wordt altijd gekeken naar jouw capaciteiten en wat jij wilt bereiken.

Nog wat laatste advies voor nieuwkomers?

Dennis: ik zou willen benadrukken dat je grote verwachtingen mag hebben bij deze baan, maar jezelf niet moet onderschatten. Je krijgt zeker de kansen die bij je passen. Het is belangrijk om je open te stellen voor personeelsplanning en het bredere verhaal van Déhora. Binnen het softwareteam zijn er tal van kansen die ervoor zorgen dat er een geschikte plek voor jou is binnen het team.


Net als Dennis zin in een nieuwe uitdaging?

Zoek jij meer uitdaging in je huidige job? Of ben je op zoek naar een eerste ervaring? Wil je elke dag bijleren? Wil je afwisseling, vrijheid en toffe collega’s? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Déhoriaan die wij zoeken! Bekijk hier onze vacatures, en wie weet tot snel.

Bekijk alle vacatures bij Déhora

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Wil jij ook deel uitmaken van het Déhora team? Aarzel niet om ons te contacteren!