Maak kennis met Niels - Werken bij Déhora
Ontmoet het team

Niels in de spotlight: WFM consultant en projectleider

22 april 2024

Bruisen onze collega’s van enthousiasme? Absoluut! Neem Niels, onze softwareconsultant en energieke duizendpoot, als voorbeeld. Ontdek Niels’ verhaal en laat je inspireren door zijn ervaringen bij Déhora, waar werken gelijkstaat aan groeien en plezier beleven.

 

Hallo Niels, fijn dat je even tijd kon maken. Kun je ons iets meer vertellen over jezelf?

Niels: Met plezier! Ik ben Niels, 24 jaar, en werk al als implementatieconsultant bij Déhora. Hoewel Opwijk mijn thuisbasis is, breng ik de meeste tijd door op ons kantoor in Buggenhout en soms in Berchem. Mijn rol binnen Déhora wordt pas echt belangrijk zodra een klant tekent. Vanaf dat moment bezoek ik de klant om hun behoeften te bespreken en begin ik met de implementatie van Planpoint. Elk project is uniek en wordt op maat gecreëerd voor de klant.

Interessant! Wat moet ik verstaan onder een project?

Niels: Een project start zodra we een handtekening van een klant ontvangen. We gaan meteen in gesprek om hun specifieke wensen en verwachtingen te begrijpen. Er wordt een meeting gepland om de doelstellingen, planning, scope en de te leveren resultaten van het project vast te stellen. We benaderen elk project stapsgewijs, van ontwerp tot uitvoering, en zorgen ervoor dat de klant voortdurend op de hoogte is van de voortgang. De voorbereiding voor de livegang van Planpoint omvat grondige tests, configuraties en het opstellen van documentatie.

Mijn rol is erg veelzijdig. De ene dag ben ik in gesprek met de klant of het projectteam, de andere dag geef ik trainingen aan eindgebruikers of los ik problemen op. Het is een dynamische job waarin ik constant nieuwe dingen leer en bijdraag aan het succesvol afronden van projecten.

Dat klinkt inderdaad fascinerend. Kan je ons meenemen naar zo een kick-off?

Niels: Het avontuur begint met een kick-off meeting, waarin we ongeveer dertig minuten besteden aan het presenteren van ons projectplan. We staan open voor alle vragen en verwerken actief alle feedback. Daarna organiseren we een diepgaande sessie om het project in detail te plannen. We richten de applicatie in binnen een testomgeving, trainen de beheerders en stemmen de applicatie af op hun voorkeuren. Ook ondergaan de functionaliteiten en prestaties een intensieve testfase.

Vervolgens is het tijd om de planners te trainen, degenen die de applicatie zullen gebruiken voor het opstellen en beheren van roosters. We demonstreren de werking van de app, hoe eventuele problemen op te lossen en hoe ze effectief feedback kunnen leveren.

De finale stap is de implementatie van de software in de live-omgeving van het bedrijf, waar we de laatste tests uitvoeren en zorgen voor de nodige documentatie. Maar onze betrokkenheid eindigt daar niet; we blijven ondersteuning en nazorg bieden, zelfs na de implementatie.

Niels software consultant en projectleider bij Déhora

En wat maakt deze job zo interessant voor jou?

Niels: Wat mij het meest boeit aan mijn rol bij Déhora is net de diversiteit. Het is een dynamische positie die me niet beperkt tot één functie, maar me juist de kans biedt om een breed scala aan activiteiten te ondernemen. Ik heb al ervaring opgedaan als planner bij Brussels Airlines, een van onze klanten, en heb implementaties uitgevoerd voor zorginstellingen en andere organisaties.

De verscheidenheid aan klanten uit diverse sectoren zorgt voor een stimulerende werkomgeving, waar ik dagelijks nieuwe mensen ontmoet, nieuwe uitdagingen aanga en innovatieve oplossingen ontwikkel. Dit maakt mijn werk spannend en motiveert mij om voortdurend mijn kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Hoe ben je bij Déhora terechtgekomen?

Niels: Mijn pad naar Déhora begon op een studiebeurs in Brussel, waar ik op zoek was naar een uitdagende functie. Daar ontmoette ik Laura en Kevin. Ze vertelden mij over de diverse projecten voor klanten uit allerlei sectoren en hoe Déhora mij kon ondersteunen in mijn groei als planner.

Een week later werd ik gebeld met het nieuws dat Déhora een nieuw kantoor zou openen in Buggenhout en op zoek was naar gedreven medewerkers. Dit trok direct mijn aandacht, aangezien ik in de buurt woonde en nieuwsgierig was naar de mogelijkheden binnen het bedrijf. Na mijn sollicitatie en enkele gesprekken werd ik aangenomen als projectconsultant.

Wat was je eerste indruk van Déhora?

Niels: Bij mijn eerste kennismaking met Déhora was ik meteen geboeid door het bedrijf. Het bedrijf had de energie van een start-up, vooral rondom het Planpoint-initiatief. Planpoint is een innovatieve softwareoplossing voor personeelsplanning en roostering, ontwikkeld en op de markt gebracht door Déhora zelf.

Wat het werken bij Déhora zo boeiend maakt, is de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Planpoint. Ik heb de mogelijkheid om mee te werken aan de implementatie, verbetering en promotie van de software bij onze klanten. Bovendien is er ruimte voor mijn eigen ideeën en suggesties om Planpoint te verfijnen. Dit geeft mij een gevoel van betrokkenheid bij zowel het bedrijf als het product.

Welke aspecten van je werk geven jou energie?

Niels: Het verzorgen van trainingen is voor mij een bron van energie. Het is inspirerend om deelnemers kennis te laten maken met een nieuwe applicatie die hun dagelijkse werkzaamheden kan verbeteren. Ze kunnen op die manier talloze nieuwe functies ontdekken, die bijvoorbeeld hun administratieve lasten kunnen verminderen.

De voldoening die ze ervaren bij het gebruik van deze nieuwe tool, werkt aanstekelijk. Het geeft mij het gevoel dat we iets van echte waarde bieden, en dat is ongelooflijk bevredigend.

Niels software consultant en projectleider bij Déhora

Heb je al professionele successen behaald waar je trots op bent?

Niels: Op dit moment ben ik volop bezig met mijn eerste zelfstandige projecten, en kijk ik reikhalzend uit naar de afronding ervan. Ik ben ervan overtuigd dat, zodra deze projecten succesvol zijn voltooid, ik een significante mijlpaal zal hebben bereikt. Deze projecten hebben mij al veel inzichten gegeven, zowel op technisch vlak als in mijn communicatievaardigheden. Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bijgedragen en kijk ernaar uit om in de toekomst nog meer projecten succesvol af te ronden.

Hoe zou je de werksfeer bij Déhora omschrijven?

Niels: Ik zou het beschrijven als een warme, grote familie. Er staat altijd wel iemand klaar om je vragen te beantwoorden. De sfeer is vriendelijk, behulpzaam en respectvol. En buiten werktijd is er genoeg ruimte voor ontspanning en gesprekken over allerlei onderwerpen.

We organiseren vaak teamactiviteiten, borrels en feesten. Tijdens de lunchpauze komen we samen om te eten, ervaringen uit te wisselen en te lachen. We doen meer dan alleen samenwerken; we bouwen ook relaties op. Dit maakt van Déhora niet alleen een werkplek, maar ook een plek voor plezier en ontspanning.

Déhora Quiz

Zijn er gebieden waarin je je verder wilt ontwikkelen?

Niels: Absoluut! Ik wil mijn vaardigheden in het begeleiden van mensen door het hele projecttraject verder aanscherpen en mijn kennis van de applicatie verdiepen. Zo kan ik nog efficiënter de juiste oplossingen bieden en minder afhankelijk zijn van de expertise van anderen. Ik ben ervan overtuigd dat ik me op deze gebieden zal blijven ontwikkelen.

Als klassieke afsluiter, heb je nog waardevolle tips voor toekomstige consultants?

Niels: Twijfel nooit om vragen te stellen. Onze collega’s staan altijd klaar om te helpen. Door de juiste vragen te stellen, bereik je meer. Sta open voor feedback en leer van je fouten. Niemand is perfect; er is altijd ruimte voor verbetering. Wees proactief en neem initiatief. Wacht niet af, maar ga zelf op zoek naar informatie en oplossingen.

Ben je geïnspireerd door Niels zijn verhaal?

Wil je elke dag bijleren? Zoek je afwisseling, vrijheid en een team van toffe collega’s? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Déhoriaan die wij zoeken! Bekijk hier onze vacatures, en wie weet verwelkomen we je binnenkort in ons team.

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Heb je een vraag over een vacature? Wil je meer weten over Déhora? Aarzel niet om ons te contacteren!