solliciteren bij Déhora waarom
Blog

Je eerste gesprek bij Déhora? Enkele gouden tips

25 november 2021
Zijn we helemaal wild van jouw sollicitatie? Te gek! Dan nodigen we je met veel enthousiasme uit voor een eerste (digitale) gesprek. Tijd om je op de rooster te leggen. Met onderstaande tips kom jij alvast goed voor de dag.

1. Doe onderzoek

Uiteraard heb je al eens gekeken naar onze bedrijfswebsite, toch? Jij kan ons netjes in je eigen woorden vertellen welke diensten en oplossingen we zoal aanbieden. Of wat Déhora en onze mensen zo uniek maakt. Check zeker ook onze opdrachtgevers, en in welke sectoren we actief zijn.

Ben je bovendien al een trouwe volger van onze socials? Zo niet, als de bliksem naar onze Linkedin, Instagram en Facebook. Misschien vind je nog extra informatie over Déhora op Google. En weet je al wie jouw gesprekspartner zal zijn? Opzoeken die handel! Zo weet ook jij wat voor vlees je in de kuip hebt en wat die persoon zijn of haar positie is in het bedrijf.

2. Weet waarnaar en waarom je solliciteert

Om te beginnen is het belangrijk dat jij een een goed beeld hebt van de job waarnaar je solliciteert. Is de job niet helemaal duidelijk? Vraag dan extra uitleg tijdens het gesprek. Of je mag ons voorafgaand ook even opbellen. Daar is heus niets mis mee. Luister aandachtig om een goed beeld te krijgen over de betreffende functie en over Déhora. Immers, op basis van deze vacature gaan wij jouw bevragen naar je sterke en je minder sterke punten. Het is aan jou om ons te overtuigen van jouw toegevoegde waarde voor de functie en ons team.

Verder willen we natuurlijk weten waarom jij je kandidaat stelt voor deze job bij Déhora. Is het omdat de job goed betaalt? Solliciteer je omdat je niet tevreden bent bij je huidige werkgever? Of zie jij het als een logische stap in je verdere carrière? Kortom, wat is jouw ‘waarom’?

Déhora boekje topplanners

3. Stel zeker (nuttige) vragen

Denk eraan dat een sollicitatiegesprek bij Déhora geen verhoor is. Het is een open dialoog waarin wij graag ontdekken wie je bent en wat jouw troeven zijn. Wij gaan op zoek naar de persoon achter dat mooie cv. En we vertellen jou met veel trots over onze organisatie, de collega’s en de sfeer op de werkvloer.

Maar niets is zo flauw als een sollicitant die vervolgens zelf geen enkele vraag heeft. Jij wilt toch ook weten of de job en de organisatie voor jou de juiste zijn? Ga de dialoog aan en toon ons je interesse. Wil je meer weten over de vrijdagmiddag borrel? Of ben je benieuwd naar de Déhora teams? Gewoon vragen! Aarzel ook niet om inhoudelijke vragen te stellen. Zo weten wij of jij je goed hebt ingelezen.

4. Dress for the occassion

Je sollicitatie en je cv waren zo goed dat je bij Déhora op gesprek kan komen. Maar nu: wat trek je aan? Hoe verpak je jezelf? Jouw verhaal wordt immers extra stevig als je ook een goede indruk maakt door middel van je uitstraling en je houding. Dit geldt voor zowel een face-to-face gesprek, als voor een online kennismaking. Zorg er in elk geval voor dat je haar netjes zit, je kleren proper zijn. Geef ook aandacht aan je schoenen. Kies voor een outfit waarin jij je goed voelt, maar die bij Déhora past. Een joggingpak of een gescheurde jeansbroek stellen we bijvoorbeeld maar matig op prijs. Een driedelig maatpak of een mantelpakje zijn dan weer too much.

Twijfel je over je outfit? Je kan zelf wat research uitvoeren. Surf eens rond op onze website(s). Hoe zien onze collega’s eruit? Welke kledij dragen zij? Als jij je daar op afstemt, zit je altijd veilig. (tenzij je je baseert op ons 80’s feestje ter gelegenheid van 30 jaar Déhora)

Déhora thuiswerken sollicitatie

5. Google jezelf eens

Wees maar zeker dat wij dat zullen doen. Ook speuren we eens rond op sociale netwerksites. En het internet is helaas onverbiddelijk. Veel van de dingen die jij online doet laat namelijk sporen achter. Vlak voor ons gesprek kan je daar helaas niet zo veel meer aan doen. Maar zo weet je in elk geval wat wij misschien zijn tegengekomen. Gênante foto’s van je studentendoop? Onbeschaafde of verhitte opmerkingen onder een hln artikel? Een post waarin jij laat weten dat je na elk weekend een ongelofelijke kater hebt? Google jezelf dus eens net voor je vertrekt. We weten heus wel dat iedereen een privé leven heeft, maar bij sommige dingen zullen we zeker vragen stellen.

Bekijk onze vacatures

Laten we kennis maken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Even bellen of mailen?

Je kan ons ook bereiken via onderstaande coördinaten.