Déhora Louise Clarysse
Werken bij Déhora

From Deborah with love! Dit is Louise, workforce consultant.

22 augustus 2022
Wat vliegt de tijd! Louise is intussen al iets meer dan een jaar in dienst bij Déhora. Ze startte als workforce planner en maakt nu haar eerste stappen als workforce management consultant. Kortom, hoog tijd om haar eens op de rooster te leggen.

Hoi Louise! Wat moeten we zeker over jou weten?

Louise: Ik ben Louise, ik woon in Temse en ben 24 jaar. Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik afgestudeerd met een Master Personeel en organisatiemanagement. Een half jaartje later startte ik aan mijn eerste job, hier bij Déhora. Op dit ogenblik zit ik reeds aan mijn 3de project. Mijn eerste opdracht liep ik als planner bij De Lijn, gelijklopend met De Ark. Op dit laatste project ben ik nog steeds actief, tegelijk met een nieuwe uitdaging als adviseur voor Keolis.

Als persoon ben ik iemand die erg geniet van buiten zijn. Elke dag moet ik wel een uurtje gaan wandelen of lopen. Ik maak verder ook graag wat tijd om aan yoga te doen. Tot slot ga ik erg graag op reis, met een voorkeur voor warme, zuiderse bestemmingen.

Van workforce planner tot business consultant, cool! Wat doe je exact?

Louise: Dit hangt enorm af van het project waarop je zit. Bij De Lijn was ik maandplanner. Dit wil zeggen dat ik proactief de basis leg voor de dagplanner, die zich dan focust op roosterplanning op korte termijn. Bij Keolis ben ik nu zelf dagplanner en dispatcher, hiervoor moet je sneller en directer op de bal spelen. Afwisselend assisteer ik collega’s Tim en Sam op consultancy projecten. Hierbij krijg ik kans om presentaties bij klanten te volgen, maar ook om zelf mee te werken aan de projecten. Super interessant!

Louise workforce consultant Déhora

Louise, ter herinnering: hoe was je ook weer bij ons terechtgekomen? 

Louise: Dat was super toevallig. Op school kregen we regelmatig e-mails van bedrijven, maar deze spraken me niet aan. Maar toevallig viel mijn aandacht wel op een aankondiging Déhora. Enerzijds omdat ik hier nog nooit van had gehoord. Anderzijds was personeelsplanning voor mij een nieuw en onbekend vak, hoewel ik een master HR had gevolgd. Dit maakte het bedrijf en de jobinhoud enorm interessant voor mij.

Dit was ongeveer een half jaar nog voordat ik was afgestudeerd. Ik had voor mezelf de naam Déhora onthouden en na het behalen van mijn diploma ging ik weer op zoek. Ik realiseerde me dat het echt iets voor mij was omdat de job zowel analyseren, organiseren en omgaan met mensen combineert. Grappig genoeg had ik echter de naam fout onthouden. De naam Deborah was blijven plakken. Gelukkig kwam ik wel bij het juiste bedrijf terecht.

Hoera voor Deborah! Van welke werkzaamheden krijg jij trouwens energie?

Louise: Het puzzelen zelf vind ik heel tof. Je ziet iets voor je staan waarvan je initieel denkt dat het nooit zal lukken. Maar uiteindelijk kan je toch voor een mooi en uitgebalanceerd uurrooster zorgen. Een planning kan bovendien nooit perfect zijn, maar ik vindt het toch leuk om te zien waar ik het alsnog kan verbeteren om een zo goed mogelijk resultaat af te leveren. Toen ik bij Déhora solliciteerde, heb ik eerst een assessment gemaakt bij Laura. Een soort puzzeloefening. Hierbij merkte ik al dat ik dit zeer leuk vond, de tijd is toen voorbij gevlogen.

Buiten mijn werk krijg ik energie van samenzijn met mijn vrienden en familie, veel uitstapjes maken. Gewoon in een bos gaan wandelen geeft me al veel energie.

Het minst leuke aan plannen is dat het meteen kan omslaan. Je kan een mooie planning maken, maar door een paar extra afwezigheden kan je helemaal opnieuw beginnen. Maar de voldoening om uiteindelijk toch een oplossing te vinden maakt dan weer veel goed.

En op welk bereikt resultaat of project ben je trots?

Louise: Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn eerste project bij De Lijn. Planning was totaal nieuw voor mij en het programma waarmee zij werken was zeer interessant. Ik heb daar een aantal verbeterpunten gevonden om de planning efficiënter te maken. Ondanks het feit dat ik een groentje in het vak was. Toen ik dit project had afgesloten kon ik echt een lijstje maken van wat ik allemaal geïmplementeerd had. Ik mocht trouwens ook eens rijden met een bus wat super leuk was!

Déhora family day Louise

Hoe ziet je doorsnee werkdag er uit? Als die er al is

Louise: Op mijn huidig project kijk ik eerst naar de berichten van de voorbije nacht en de ochtend. Ik controleer alle afwezigheden en indien vereist tracht ik om gaps zo snel mogelijk op te lossen. Ik werk nu ook voor Trimi, dat is leerlingenvervoer voor kinderen met een beperking. Bij afwezigheden neem ik dan contact op met de school om te zien welke regeling er moet getroffen worden. Niet veel chauffeurs doen dit graag, dus dan begint mijn taak van overtuigen en motiveren. Daarna kijk ik wat er voor de komende weken nog moet gebeuren en waar er nog gaten opgevuld moeten worden.

Het verschil in operationele planning is dat ik nu op korte termijn plan. Als personeelsplanner De Lijn was dit maanden op voorhand. Hier moest ik met heel wat andere zaken omgaan. Deze manier van plannen doe ik ook liever, omdat ik goed op voorhand kan nadenken en een basis maken. Op die manier van proactief organiseren kan je sommige problemen op voorhand vermijden.

Wat zou je nog graag bij Dehora willen bereiken?

Louise: Ik wil nog veel leren en ervaring opdoen op verschillende projecten. Ik merk dat ik na een jaar al zoveel heb kunnen oppikken, ook van collega’s onderling. Ik hoop dat ik zelf meer inzicht kan krijgen in de verschillende lagen van planning. Uiteindelijk wil ik richting advies gaan. Er zijn geen specifieke projecten die ik graag zou willen doen, ik wil gewoon zoveel mogelijk leren.

Waarin wil jij je nog verder ontwikkelen?

Louise: Ik heb gemerkt dat capaciteitsplanning mij enorm interesseert. Hierbij moet je een inschatting maken van het aantal mensen dat je nodig hebt. Verder vind ik alles omtrent verlofplanning ook heel interessant. Dit zijn voorlopig wel de enige zaken die ik heb aangeleerd, er komen ongetwijfeld nog veel andere dingen.

Trouwens, hoe ervaar je werken bij Déhora?

Louise: In het begin was het voor mij een vrije val omdat ik niet wist of ik het vak écht leuk zou vinden. Ik had bij mijn eerste project al gemerkt dat ik het enorm interessant vond. Ook de volledige regelgeving rond personeelsplanning, die ervoor zorgt dat je in een beperkt kader moet werken. Zeer boeiende materie.

Het is super dat je projectmatig kan werken en verschillende kansen hebt om zoveel te zien. Maar het is ook fijn dat je wel nog het team van Déhora hebt. Ik werk nu bijvoorbeeld rechtstreeks samen met met een collega van Déhora. Het is echt leuk om met andere collega’s samen bij eenzelfde klant te zitten. Het is geen consultancybureau waarbij je de collega’s bijna nooit ziet. Er worden regelmatig avonden georganiseerd om elkaar terug te zien.

Déhora is tot slot een plaats waar je heel veel kan bijleren. Soms word je uit je comfortzone gehaald, maar daar leer je veel meer uit dan altijd op dezelfde plaats te blijven. Er zijn bepaalde zaken die ik nooit uit mezelf zou doen. Ik heb niet het gevoel dat ik een nummertje ben, ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van de Déhora Family en dat er geluisterd wordt. Mijn leidinggevende belt ook regelmatig om te horen of alles goed gaat.

Alfs afsluiter nog enkele handige tips voor workforce consultants (in spe)?

Louise: Personeelsplanning is het zenuwcentrum van een goede organisatie. Je bent een spin in het bedrijf. Het vraagt ook om een bepaalde mindset om het te doen. Je kan geen controlefreak of perfectionist zijn als planner. Zoals het voorbeeld met de puzzel, je moet jezelf flexibel kunnen opstellen.

En soms moet je je perfecte puzzel uit elkaar halen en je tevredenstellen met een minder perfecte puzzel.  Wat ook helpt is een gezonde dosis boerenverstand en logisch kunnen redeneren. Je moet het hoofd koel houden en proactief kunnen meedenken met de klant. Je moet zelf initiatief durven nemen en oplossingen bieden. Als je graag gechallenged wordt, dan is dit écht iets voor jou.

Klaar voor een kickstart bij Déhora?

Ben jij net zoals Louise klaar voor een toffe uitdaging als workforce specialist? Wil je je ontwikkelen tot business consultant? En zoek je een job waarin je elke dag kan bijleren, en waarbij jouw inzet ertoe doet?

Bekijk alle vacatures

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Of even old school bellen?

Voel je vrij om even te bellen, we staan je zeer graag te woord.