Karim welkom bij Déhora
Werken bij Déhora

To plan, or not to plan?! Maak kennis met Karim

28 september 2022
De Déhora family blijft stevig groeien, we steken onze ambitie niet onder stoelen of banken. En we hebben er weer een klasbak bij. Maak kennis met Karim! Workforce planner, voetbalcoach én professioneel acteur.

Dag Karim, welkom bij het team! Kun je kort iets over jezelf vertellen??

Karim: Ik ben dus Karim! 41 jaar en ik woon sinds kort – opnieuw -in Antwerpen. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen en in 2006 ben ik naar Amerika vertrokken om een acteursopleiding te volgen aan de American Academy of Dramatic Arts (met bekende alumni zoals Robert Redford, Danny Devito, Kirk Douglas,..).  Daar heb ik ook mijn vrouw leren kennen. Na een paar jaar ook heel intensief in restaurants gewerkt te hebben, heb ik ongeveer 8 jaar geleden een voetbalschool voor kinderen opgestart, de Global Soccer Academy. En die bestaat nog steeds.

Enkele maanden geleden, ben ik dan weer in België beland. Omwille van familiale redenen heb ik samen met mijn vrouw de beslissing genomen om naar hier te komen. Graag wil ik meer tijd met mijn familie doorbrengen. Mijn broer heeft drie kleine kindjes die ik graag van dichtbij wil zien opgroeien.

Hoe is het voor jou om na 16 jaar terug te komen?

Karim: Best heel vlot. Ik heb altijd een goeie band gehad met vrienden en familie, we hebben altijd goed contact gehouden. Eens hier hebben we ook besloten om echt in een stad te gaan wonen. Je kan niet zomaar New York achterlaten om dan in de boerenbuiten te gaan wonen. We willen echt wel dat stadsgevoel behouden. Maar uiteindelijk is Antwerpen nog altijd een groot dorp (lacht). In Antwerpen loop je bijvoorbeeld vrij vlot van Noord naar het Zuid. In New York heb je dan door een wijk gewandeld.

Ik ontdek in elk geval nog heel veel nieuwe dingen, die je normaal niet ziet als je van hier bent. Dat is vooral omdat mijn vrouw Amerikaanse is en zij de dingen op een heel andere manier ziet. In die zin is het wel eens plezant om toerist in eigen land te zijn. Dat is zoals toen ik naar de VS ging als Europeaan, en ik heel wat dingen wilde zien die elke toerist zou doen. Zoals het Liberty Bell Center in Philadelphia, of musea die minder voor de hand liggen voor native Amerikanen.

En nu ben je een Déhoriaan! Wat doe je precies bij Déhora?

Karim: Ik werk als workforce planner bij Déhora. Op dit ogenblik zit ik op mijn eerste project bij Veolia. Als dispatcher werk ik hier rechtstreeks met de verschillende chauffeurs, en stuur ik mee de planning aan. Ik ben mee verantwoordelijk voor de planning van ‘de rol’. Meer specifiek is dit de ophaling van containers op wieltjes die je overal ziet. Dat kan gaan van ophaling in een kasteel, of de Europese commissie. Of net zo goed een pizzeria in Vlaams Brabant die in een klein dorp zit en zijn container één keer per maand voor papier moet opgehaald worden. Daarnaast heb je bij Veolia nog afzet, of het ophalen van grote containers. En tot slot ondergrondse afvalophaling. Dat zijn de grote zakken die ondergronds zitten. Dat kan restafval of glas zijn.

Ik heb net mijn eerste maand achter de rug en ik vind het enorm interessant. Waste management is een wereld die ik niet echt kende. Maar er zijn zoveel dingen dat je ervan bijleert. Ik heb zelfs al een tournee mogen meerijden met de vrachtwagen. Het is best indrukwekkend wat die mannen allemaal doen. En op welke locaties zo allemaal komen.

Karim workforce planner

Hoe ziet je doorsnee werkdag bij Veolia er uit?

Karim: Iedereen produceert afval, en dat moet ergens naartoe. En dat moet gepland worden. Al dat vuil moet ook ergens vandaan komen. En daar is dan de rol van de planner ontzettend belangrijk. Wij coördineren dan de chauffeurs, om al die dingen binnen te halen. Elke dag zijn er zo een dertigtal routes naar vaste klanten. Doorgaans zijn dit dezelfde klanten op wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse basis. Soms moet er een eenmalige ophaling worden bijgevoegd. Meestal is alles goed op voorhand goed gepland.

Maar af en toe kom je dan problemen tegen. Een weg die is afgesloten, een vrachtwagen die in panne valt, of een container die men is vergeten om op te halen. Dan moet ik op zoek naar oplossingen, en dat betekent puzzelen in de planning: waar is de chauffeur, wie heeft er tijd, wie heeft er ruimte, welke ophaling kunnen we eventueel uitstellen. Kortom, elke dag ga ik concreet op zoek naar oplossingen in de planning. Communicatie is hierin een ontzettend belangrijk aspect.

Klinkt als een straffe operatie!

Karim: Dat is het ook! Vanuit mijn functie als Déhora planner heb ik inkijk in de backstage van die wereld. Er is bijvoorbeeld een kasteel dat helemaal hervormt wordt, en waar ze containers moeten ophalen in het midden van de nacht. Waarbij niemand eigenlijk weet wanneer je langskomt. Soms komen we ook op plaatsen waar niemand zomaar binnen mag. Zoals de luchthaven, of de Europese commissie. En dan moet dat afval nog worden verwerkt. Ook daar is het opletten. Soms moeten er dingen worden opgehaald, zoals elektronica of parfum. Je wilt niet dat die dingen een week later op de Gare Du Midi in Brussel te koop staan. Ophalen betekent ook meteen verwerking en navolging.

Seg Karim, Hoe ben je bij Déhora terechtgekomen?

Karim: Een drietal maanden voor ik terug naar België kwam ben ik op de website van de VDAB beginnen rondkijken. Heb toen een kleine selectie gemaakt van jobs waar ik me mogelijk goed in zou voelen. Bijgevolg kwam ik de vacature van Déhora tegen. Die sprak me meteen aan. Zowel de jobinhoud, als de organisatie zelf. Zeker toen ik op de website ben gaan kijken. De website is zeer informatief, clean en vooral erg menselijk. Ik zag de foto’s van de Déhorianen, en ik zag mezelf daar meteen tussen staan. Gek he?

Een vriendin van mij heeft ooit haar huis gekocht omwille van de voordeur. Langs die voordeur wilde ze élke dag thuiskomen. Wel, datzelfde gevoel had ik bij Déhora. Ik aarzelde niet om te solliciteren, en al snel werden de eerste kennismakingsgesprekken ingepland. En ik voelde me meteen thuis.

Hoe verliep die kennismaking?

Karim: Ondanks de grote afstand, en dat alles eerst digitaal moest, ging het hele proces erg vlot. De online gesprekken waren persoonlijk, plezant en uitdagend. Een maand voor ik naar hier kwam was basically alles in kannen en kruiken. Uiteraard moest ik bij mijn terugkeer naar België nog eens in levende lijve naar kantoor komen. Om zeker te zijn dat het geen catfish was (lacht).

Na die kennismaking met het team besloot ik om niet meer verder te zoeken. Ik voelde me meteen thuis. Toen ik daarna in de frigo keek en zag dat er Westvleteren 12 stond, ja dan wist ik zeker dat ik de juiste beslissing had genomen.

Karim Déhora personeelsplanner

En ben je nog steeds overtuigd dat je hier goed zit?

Karim: Jazeker! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en mijn huidige project is erg boeiend. Als je leergierig en ambitieus bent is er veel mogelijk bij Déhora. Het is geweldig dat er zoveel ondersteuning is en dat de collega’s bij Déhora elkaar versterken. Zo zit ik samen met een aantal Déhorianen op hetzelfde project. We hebben een eigen whatsapp groepje, en overleggen regelmatig over challenges bij onze klant. Daardoor sta je zeker in je schoenen en leer je tegelijk ook veel bij. We halen het beste in elkaar naar boven.

Dat geldt bovendien niet alleen voor directe collega’s hé. Je pikt ook heel wat op van collega’s die op totaal andere projecten in andere sectoren werken. Dat is super leerrijk. Die ondersteuning en die ruggensteun is één van de sterkste punten van werken als planner bij Déhora. Ik kijk enorm uit naar de volgende Déhora Laat sessies, of naar de volgende vrijdagmiddag borrels. En al zeker naar dé jaarlijkse Family Day.

Mooi om te horen! En wat doe je zoal in je vrije tijd?

Karim: Op dit ogenblik spendeer ik mijn tijd vooral aan praktische zaken. Zoals het nieuwe appartement inkleden, naar de winkel gaan, bankzaken regelen, noem maar op. Dat moet ook allemaal gebeuren, aangezien we quasi opnieuw starten. We hebben al onze meubels verkocht voor we naar hier kwamen. En ook allerlei machines. Want alle apparaten in de VS hebben uiteraard een andere aansluiting.

Afin, Ik ben nog niet echt aan voetbal of andere hobby’s toegekomen. Maar als ik kan dan ga ik graag naar buiten. Ik zit niet graag stil. Ik moet in beweging blijven. Het vind het erg fijn om bijvoorbeeld met de hond te gaan wandelen op linkeroever.

Tot slot nog enkele tips voor een Déhorianen in spe?

Karim: Wees vooral nieuwsgierig in hoe de dingen werken. Als Déhoriaan kijk je achter de schermen bij je opdrachtgever, je ziet hoe de dingen er aan toe gaan. Een beetje zoals ‘how it’s made’ op Discovery Channel. Dat is een unieke mogelijkheid.

Zie, bij de opleiding die ik aan trainers in mijn voetbalschool geef zeg ik altijd dat er twee verschillende aspecten zijn aan voetbal. En dat geldt ook in een bedrijf. Ik maak een onderscheid tussen een teamfunctie en de teamtaken. Een functie is iets wat vast staat, of iets wat àltijd van toepassing is. Bij voetbal heb je de bal, of je hebt de bal niet, of ergens daartussen. Of in een restaurant heb je altijd mensen die toekomen, die door een deur wandelen, die gaan zitten en gaan eten en betalen.

Hoe je dat vervolgens vorm geeft, dat zijn de taken. Zoals kansen maken en opbouwen. Of je klanten begroeten, noem maar op. Dat vind ik persoonlijk interessant aan deze job. Uitzoeken hoe iets en waarom iets werkt. En hoe je daarbinnen het verschil kan maken, door bijvoorbeeld goed te plannen.

Vervoeg jij de Déhora family?

Ben jij net zoals Karim klaar voor een toffe uitdaging als workforce planner? Wil je terecht komen in een te zalig team met geweldige collega’s?

Bekijk alle vacatures

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Of even old school bellen?

Voel je vrij om even te bellen, we staan je zeer graag te woord.