Tim Pollenus Déhora
Ontmoet het team

Meet Tim: workforce management adviseur

15 maart 2022
In zijn vrije tijd speelt hij de pannen van het dak met zijn improvisatietheater, maar overdag is hij (top)adviseur in workforce planning. Alea iacta est! Maak kennis met Tim, business consultant bij Déhora.

 

Workforce management consultant. Wat houdt dat in, Tim?

De rol van een workforce management consultant vat je moeilijk samen in enkele woorden. Maar ik doe een poging! In essentie begeleid ik opdrachtgevers bij alle mogelijke vragen rond roosters, werktijden en personeelsplanning. Dit vertaalt zich naar de opmaak van bijvoorbeeld alternatieve werkroosters. Of naar analyses van het huidige personeelsbestand om na te gaan of dit overeenstemt met de inhoud en de hoeveelheid aan werk. Maar net zo goed in een doorlichting van een hele planningsafdeling om verbeteringen voor te stellen.

Die opdrachten verschillen in doorlooptijd en scope. Soms willen klanten het hele pakket en is ook begeleiding bij verandering gevraagd. En soms wensen klanten maar analyse van een zéér specifiek onderdeel van personeelsplanning.

Naast mijn rol als adviseur en auditor neem ik ook regelmatig zelf de leiding over een team van planners. On the job help ik hen om huidige en nieuwe werkmethodes te optimaliseren. Of ik ondersteun het team ad interim tot de vaste manager is teruggekeerd. Tot slot coach ik individuele planners of teams van planners. Hetzij in een opleiding of via 1-op-1 sessies. Dit in alle aspecten die met planning te maken hebben.

Vertel eens wat meer over je achtergrond?

Ik heb Communicatiewetenschappen gestudeerd aan KU Leuven. Vervolgens nog een half jaar Bedrijfsmanagement aan UCL campus in Mons (Bergen). Daarna heb ik kort als recruiter en als projectleider gewerkt. Tot ik op een gegeven ogenblik op een hele leuke manier gecontacteerd werd door Laura. Ik was enorm gecharmeerd door het bedrijf en het vakgebied. Maar ook door het aangename en eerlijke gesprek. Zonder pressure hebben we kennisgemaakt. Mijn interesse was meteen gewekt, en de mogelijkheid om door te groeien tot consultant sprak me enorm aan. En zo werd ik een Déhoriaan.

Tim, waar haal jij energie uit?

Een nieuwe opdracht of een nieuw project begint vaak met een workshop. In zo een workshop komen we samen met de klant tot een concrete uitwerking van de uitdaging. Op welke punten loopt het niet zo lekker? Welke meetbare doelstellingen zijn er?

De startvraag van een opdrachtgever is immers vaak bijzonder breed, en het is een uitdaging om die vraag in stukjes te delen en om ze ook tastbaar te maken. Dat betekent doorvragen, blijven analyseren en de mensen aan tafel voortdurend challengen om verder na te denken. Daar krijg ik energie van. Na zo’n intensieve workshop ga je soms met een punthoofd naar huis, dat is waar. Maar als je een opdrachtgever een oplossing kan aanreiken, dan is het dat absoluut waard.

Tim werken bij Déhora als consultant

Op welk project of welk resultaat ben je specifiek trots?

Een van mijn mooiste verwezenlijkingen bij Dehora zijn de eerste functionele analyses die aan de basis lagen van onze nieuwe planningsoftware (Planpoint). We vertrokken vanaf een leeg blad. En door klanten voldoende uit te dagen kwamen we op korte termijn tot een resultaat dat voor véél klanten meer dan nuttig zal zijn. Inmiddels is Planpoint in het leven geroepen. Dankzij onze softwareteam staat er nu al een top planningstool. Weten dat het huidige resultaat gebaseerd is op mijn bijdrage, geeft mij een zeer trots gevoel.

Geweldig! Trouwens, hoe ziet je doorsnee werkdag eruit?

Daar kan ik kort over zijn. Als consultant bij Déhora heb je niet echt een doorsnee werkdag. Het enige dat elke dag terugkomt is mijn ochtendwandeling. Wat er daarna gebeurd hangt van dag tot dag af. Soms zit ik op kantoor om verdere analyses en berekeningen uit te werken voor opdrachtgevers. Soms zit ik bij de klant voor een meeting of workshop. De ene dag ben ik aanwezig om als Interim Manager een team te leiden. Variatie troef.

Wat zou je graag nog met Dehora willen doen? Hoe ziet je wishlist eruit?

Ik heb vorig jaar voor een buitenlandse klant een opdracht uitgevoerd, in Cyprus. Dat was een geweldige ervaring. Het zou mooi zijn mochten we nog meer opdrachten uitvoeren in de buitenlanden, in verschillende sectoren. En als ik eens gek mag zijn, een project bij een pretpark zoals Phantasialand zou fantastisch zijn!

Waarin wil jij je verder ontwikkelen Tim?

Ik wil me verder ontwikkelen in hoe Business Intelligence kan gebruikt worden om planning meer strategisch te maken. BI wordt momenteel vaak door sales gebruikt maar het kan planning ook helpen om veel proactiever te werken.

Hoe ervaar je werken bij Déhora?

Het klikt supergoed met de collega’s én met de projecten die we uitvoeren. Je werkt zelfstandig maar je hebt nooit het gevoel dat je ergens alleen voor staat. Bij elk project, bij elke klant heb je het gevoel dat je een voltallig team van 35 mensen achter je hebt staan. Een project kan best uitdagend zijn, en dan is het van goudwaarde om je zo gesteund te voelen. Iedereen is ook altijd bereikbaar, ook buiten de werkuren. We zijn er voor elkaar. En iedereen kent élkaar. Niet alleen als werknemer, maar als collega. Het is ook enorm fijn als er oprecht gepolst wordt naar je partner, je hobby,..

Déhora is bovendien een organisatie die werkelijk doet wat ze beloven. Ze walken hun talk, zeg maar. In dit vak van workforce planning en workforce consultancy mogen ze met recht en rede zeggen dat ze top zijn. Dit is een organisatie van inhoud, en niet zomaar wat verkopen en praten. Als ik één puntje van kritiek mag geven: we zijn best braaf, we mogen wat meer te koop lopen met onze mooie referenties.

Tim Pollenus Déhora

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben actief bij het Mechelse improvisatiegroep Malin Proviste. Elke week trainen we samen en werken we naar voorstellingen toe. Meeste mensen denken bij impro vaak aan comedy, maar het is gelukkig ook veel ruimer. Daarnaast tracht ik ook drie keer per week te fitnessen.

Tot slot, enkele handige tips voor workforce consultants (in spe)?

Wees vooral altijd nieuwsgierig wanneer je aan een project start. Je komt in zo veel omgevingen met elk hun eigen geplogenheden terecht. Door je nieuwsgierig op te stellen, kom je veel te weten over een klant en kun je ook beter advies geven. En los daarvan is het gewoon boeiend om te weten hoe andere organisaties werken.

Wat ook helpt is een gezonde dosis boerenverstand en logisch kunnen redeneren. Je moet het hoofd koel houden en proactief kunnen meedenken met de klant. Je moet zelf initiatief durven nemen en oplossingen bieden. Als je graag gechallenged wordt, dan is dit écht iets voor jou.


Een warm welkom wacht op jou bij Déhora!

Klaar voor een nieuwe stap in je loopbaan? Laat je talent floreren in een dynamische omgeving, omringd door inspirerende collega’s. Ontdek onze vacatures en zet de eerste stap naar een spannende toekomst bij Déhora.
Bekijk alle vacatures bij Déhora

Laten we kennis maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dehora contact en kennismaken

Rechtstreeks contact

Wil jij ook deel uitmaken van het Déhora team? Aarzel niet om ons te contacteren!